Militracks 2024

Geplaatst op: 16 mei 2024
Deel dit bericht:

Op 25 en 26 mei vindt Militracks 2024 plaats. Met meer dan 125 Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die rijdend te zien zijn op het 1,5 km lange parcours. Dé highlight dit jaar is de Panzer IV, een middelzware Duitse tank die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en bereik. Nog nooit eerder was deze te zien tijdens Militracks. De tank zal zich een weg door Europa banen om op Militracks acte de présence te geven. Vanuit het Musée des Blindes in Saumur, in Frankrijk, wordt de tank op een dieplader naar Overloon vervoerd.

  • Datum: 25 mei 2024 - 26 mei 2024
  • Tijd: 09.00 - 17.00
  • Locatie: Oorlogsmuseum Overloon
Panzer IV, een middelzware Duitse tank opgesteld in een loods.

Uniek en zeldzaam
Deze twee woorden kenmerken Militracks 2024. Tussen de 125 voertuigen zitten meer pantservoertuigen dan ooit tevoren bij Militracks aanwezig waren. Sommigen zijn volrups voertuigen, zoals de tankjagers. Dat zijn de Nashorn, de Sturmgeschutz III en de twee verschillende Hetzers die komen. En de andere volrupsen zijn de echte tanks. Naast de Panzer IV is dat ook de Tiger 1, één van de zwaarste Duitse tanks uit de oorlogsjaren. De laatste deed vorig jaar ook al mee en komt dit jaar terug. Deze combinatie van voertuigen is na de Tweede Wereldoorlog nooit eerder vertoond, dus in dit geval met recht uniek te noemen.
Naast de volrupsen is er ook een heel scala aan gepantserde halfrups voertuigen. Daarvan worden er ongeveer tien verwacht. En één daarvan is het enige nog overgebleven voertuig dat de Slag bij Stalingrad overleefde. Dat voertuig is teruggevonden in een rivierbedding en daarna compleet gerestaureerd. En nu dus rijdend te zien op 25 en 26 mei.

Mini-tracks voor de kids
Bezoekers vanuit de hele wereld komen naar Overloon speciaal voor Militracks. Volwassenen, maar ook kinderen. Voor die laatste groep biedt Militracks iets extra’s. Op zondag zijn ook de leden van de vereniging Battle Tanks Nederland erbij. Hun elektrisch aangedreven miniatuur-voertuigen – schaal 1:16 – hebben een eigen plek in het bos. Door het kleine formaat van deze voertuigjes blijft het voor iedereen een overzichtelijk schouwspel.
Ook ‘Armortek Hill’ wordt weer in het leven geroepen. Op de hellingen in het bos rijden stalen voertuigen rond van meer dan een meter lang (schaal 1:6) en van alle strijdende partijen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze modellen lijken tot in de kleinste details op de originele voertuigen.

Daarnaast kan worden meegereden op de historische voertuigen, is er een grote militaria markt en is de toegang tot het Oorlogsmuseum inbegrepen bij het ticket. Al met al een memorabele dag uit voor jong en oud!

Kaartjes voor Militracks zijn online te koop via de website www.militracks.nl. De zaterdag is al uitverkocht, maar voor zondag zijn er nog online tickets beschikbaar.