Museum in Beweging

Geplaatst op: 16 mei 2023
Deel dit bericht:
  • Datum: 17 juni 2023
  • Locatie: Hooge Mierde

Museum in Beweging.

Museum: “De bewogen jaren 1939-1950” organiseert van zaterdag 17 en zondag 18 juni een weekend vol Levende Geschiedenis.

Het verhaal dat wij vertellen in ons museum wordt nu in een vorm van levende geschiedenis verteld door re-enactors, vanuit een tentenkamp met patrouilles en ritten met historische voertuigen.

Zij beelden Duitse, Britse en Amerikaanse militairen uit en het “vergeten” leger uit ons voormalig Nederlands-Indië.

Zaterdag vanaf 10:00 uur is er re-enactment en kan men ook militaire kampementen en displays bezoeken. In de vroege avond is er een herdenkingstocht van Reusel naar Hooge Mierde. We vertrekken om 17:30 uur vanaf het kerkplein te Reusel richting het museum waar we met koffie en roggebrood met gebakken appeltjes worden ontvangen zoals ook in september 1944 gebeurde. Aansluitend is er live muziek op het museumplein. Bij slecht weer wijken we uit naar gemeenschapshuis De Schakel.

Zondag bent u vanaf 10:00 uur welkom. Dan is er een paradropping van Para Group Holland: 12 parachutisten zoals het plaatsvond op 17 sept 1944. De paradropping vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur. Vanaf 10:00 uur start de re-enactment en kan men de militaire kampementen en displays bezoeken. De bezoeker kan een rondrit maken met militaire voertuigen over ruw terrein, kaartjes á 2 euro kan men kopen op het museum. Het museum is geopend tegen de gereduceerde entreeprijs van 2 euro per persoon. Verder is het evenement gratis te bezoeken.

Tevens zijn er die zondag vuurwapendemonstraties waarbij de bezoeker toelichting krijgt over deze geschiedenistaferelen. Ook is er een militariamarkt voor de liefhebber en de verzamelaar en er is kinderentertainment.

Voor meer informatie en mogelijkheid tot deelnemen aan dit evenement: John Meulenbroeks (0622468282).