Onderzoeksdag: veteranen gezondheid en welzijn

Geplaatst op: 21 april 2021
Deel dit bericht:
De klacht voorbij

Sommige veteranen worstelen na militaire uitzending met klachten en stoornissen. Doorgaans zijn deze problemen goed te behandelen met evidence-based interventies. Maar soms is dat niet voldoende en blijven veteranen problemen houden. Volledige genezing in de traditionele zin is dan wellicht niet mogelijk. Veteranen staan dan voor de uitdaging om te leren omgaan met klachten. De veteraan is echter meer dan de som van de klachten. Zijn of haar gehele leefwereld is van invloed op de gezondheid en de kwaliteit van leven. De opgave is eventuele resterende problemen een plek te geven in het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven via diverse levensdomeinen, zoals het sociaal functioneren en de invulling van de dag met zinvolle activiteiten te bevorderen. Tegelijkertijd is het belangrijk de (uiteenlopende) behoeften van veteranen op het gebied van zorg en ondersteuning, en erkenning en waardering te begrijpen zodat gepaste hulp kan worden geboden.

Over deze thematiek gaat de conferentie ‘Duurzame gezondheid: de klacht voorbij’, georganiseerd door het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) en het Nederlands Veteraneninstituut. Wij nodigen u van harte uit deel te nemen, te leren van en te discussiëren over nieuwe initiatieven en perspectieven om de gezondheid van veteranen duurzaam te bevorderen.

  • Datum: 07 oktober 2021
  • Tijd: 12.00 uur - 16.30 uur
  • Locatie: Nederlands Veteraneninstituut Doorn
Organisatie

Over deze Onderzoekersdag
De Onderzoekersdag is bedoeld als platform voor beleidmakers en onderzoekers om kennis te delen, elkaar te inspireren, en te netwerken. Dit doen we door inhoudelijk in te gaan op recente onderzoeksuitkomsten, praktische toepassingen met een wetenschappelijke onderbouwing, verhalen delen van veteranen en door onderzoekers uit te dagen om hun innovatieve onderzoeksideeën te delen.

Over het programma
We starten om 12.00 met een inloop met lunch. Om 13.00 is de formele opening van de Onderzoekersdag door dagvoorzitter. De Onderzoekersdag duurt tot 16.30, waarna er gelegenheid is om te netwerken en na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden voor de onderzoeksdag is helaas niet meer mogelijk.