Plaatsen Poppies

Geplaatst op: 13 oktober 2022
Deel dit bericht:
  • Datum: 28 oktober 2022
  • Tijd: 14:30
  • Locatie: Hippolytushoef
Poppies

Beste Veteranen en overige belangstellenden,

Behalve de maandelijkse ontmoeting in veteranencafé in Hippolytushoef op vrijdag 28 oktober vindt er deze middag nog een gebeurtenis plaats:

In de aanloop naar Remembrance Day (11 november) zullen dit jaar op vrijdag 28 oktober door leden van Veteranen Contactgroep Wieringen voor de 6e keer  “poppies” (klaprozen op een klein houten kruisje) worden geplaatst op de graven van 15 geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld (1 graf op Westerland en 14 op begraafplaats “Zandburen” in Hippolytushoef).

Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog (Armistice Day) en vanaf deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. In de Verenigde Staten  is 11 november  tevens “Veterans Day” waarop iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond.

Het programma:

14:30 Plaatsen van “poppies” op graven van Commonwealth War Graves op begraafplaats “Zandburen” in Hippolytushoef (Navigatie: Noordburenweg 15, 1777 NB Hippolytushoef).

15:00 tot 18:00: Nazit in Veteranencafé “Arlette”  (Navigatie: Nieuwstraat 26, 1777CM Hippolytushoef) tijdens de maandelijkse ontmoeting van Veteranencontact Wieringen/Hollands Kroon.

Belangstellenden, niet veteraan zijnde, ook van harte welkom.

16:00 Kort filmpje “We will remember them” gevolgd door een power point presentatie over 5 jaar “poppies” op Wieringen.

N.B.  in verband met de Halloweenmarkt is de Hoofdstraat afgesloten!

Het aanrijden van café “Arlette” is het best te doen:

Komend vanuit de richting Den Helder neem de derde afslag op de eerste rotonde na de Amstelmeerdijk via Koningsweg, Belt, Beltstraat, Burg. J.C.  Kolffsingel, Hortensiastraat, Kremersweg.

Komend vanuit de richting Den Oever neem de eerste afslag op de rotonde en vervolgens via Elft, de Weel. De laatste weg geheel uitrijden tot T-splitsing, linksaf Zandburen en vervolgens Nieuwstraat.