Veteranen Contactgroep Wieringen plaatst “Poppies”

Geplaatst op: 18 oktober 2021
Deel dit bericht:
  • Datum: 29 oktober 2021
  • Tijd: 14:30
  • Locatie: Hippolytushoef
Poppies

Behalve de maandelijkse ontmoeting voor veteranen in Hippolytushoef op vrijdag 29 oktober vindt er deze middag nog een gebeurtenis plaats:

In de aanloop naar Remembrance Day (11 november) zullen dit jaar op vrijdag 29 oktober door leden van Veteranen Contactgroep Wieringen “poppies” (klaprozen op een klein houten kruisje) worden geplaatst op de graven van 15 geallieerde vliegers die op of nabij Wieringen zijn gesneuveld (1 graf op Westerland en 14 op begraafplaats “Zandburen” in Hippolytushoef).

Op 11 november 1918 kwam een eind aan de Eerste Wereldoorlog (Armistice Day) en vanaf deze dag worden in Engeland, de Verenigde Staten, België, Canada en Frankrijk de gesneuvelde militairen uit deze oorlog en alle oorlogen en conflicten daarna herdacht. In de Verenigde Staten is 11 november tevens “Veterans Day” waarop iedereen die in de strijdkrachten heeft gediend eer wordt betoond.

Gelukkig kan het plaatsen van de “poppies” weer zonder de beperkende Covid maatregelen.
Belangstellenden, ook zij die geen veteraan zijn, van harte welkom.

Het programma:
14:30 Plaatsen van “poppies” op graven van Commonwealth War Graves op begraafplaats “Zandburen” in Hippolytushoef (Navigatie: Noordburenweg 15, 1777 NB Hippolytushoef).
15:00 tot 18:00: Nazit in Veteranencafé “de Kasteleen” (Navigatie: Nieuwstraat 26, 1777CM Hippolytushoef) tijdens de maandelijkse ontmoeting van Veteranencontact Wieringen/Hollands Kroon.
Belangstellenden, niet veteraan zijnde, ook van harte welkom.
16:00 Kort filmpje “We will remember them” gevolgd door een power point presentatie over 5 jaar “poppies” op Wieringen.

Bij bezoek aan het Veteranencafé is een Corona QR code of een geprinte versie van de Corona Check verplicht.
U kunt hier op gecontroleerd worden.