(Voor)Jaarconcert Luchtmacht Mannenkoor

Geplaatst op: 17 maart 2022
Deel dit bericht:

Door het opschorten van de Corona maatregelen ontstaat voor ons koor weer de mogelijkheid om een optreden te verzorgen.
Op 8 april 2022 is Kerkelijk Centrum De Brug in Amersfoort het decor van het (Voor)Jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor (LMK).

  • Datum: 08 april 2022
  • Locatie: Amersfoort

Door het opschorten van de Corona maatregelen ontstaat voor ons koor weer de mogelijkheid om een optreden te verzorgen.
Op 8 april 2022 is Kerkelijk Centrum De Brug in Amersfoort het decor van het (Voor)Jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor (LMK). Het is niet de eerste keer dat het koor in De Brug optreedt. Ook voor Corona en enkele jaren daarvoor werd hiervoor gekozen. De redelijk centrale ligging, de geschikte ruimte en de akoestiek zijn moverende redenen om terug te komen naar Amersfoort.

Veel leden en dus oud-militairen van het ruim 50 man tellende koor, wonen op ruime tot zeer ruime afstand van de repetitielocatie op de voormalige Vliegbasis Deelen.
Het afgelopen jaar hebben, ondanks de beperkingen vanwege Corona, velen de moeite genomen om samen te repeteren. Dit alles op vrijwillige basis, zingen is echt hun hobby, maar de kameraadschap en bijhorende gezelligheid spelen zeker een belangrijke factor. Veel leden hebben ook een veteranenstatus vanwege een of meerdere uitzendingen die zij voor het vaderland hebben verricht.

Het repertoire is zeer veelzijdig. Muziek van oude en moderne componisten, serieus, lichtvoetig, spiritueel of religieus. Er wordt gezongen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en zelfs Italiaans. Het LMK ontleent zijn bekendheid vooral aan de indringende wijze waarop het a capella zijn liederen ten gehore brengt. Daarnaast treedt het koor ook menigmaal op met begeleiding van muziekgezelschappen. Benefietconcerten tijdens de jaarlijkse koorreis (2019 Sonthofen Dld) hebben voor de gemeenschap aldaar honderden euro’s opgeleverd. Het LMK wordt hierom enorm gewaardeerd in zowel binnen- als buitenland.

Met de Muziekvereniging Constantia Werkhoven hebben wij in het verleden al opgetreden. Zij zal ons ondersteunen bij dit concert.

U bent van harte welkom voor dit concert in het Kerkelijk Centrum De Brug, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort.

Klik hier voor meer informatie: