Coronahulp veteranen

Ben je veteraan en kun je in deze tijd hulp gebruiken? Of wil je (mede) veteranen graag de helpende hand bieden? Stuur een e-mail (naam, adres, contactgegevens en je hulpvraag- of aanbod) naar activiteiten@nlveteraneninstituut.nl o.v.v. 'Coronahulp' en je bericht wordt gedeeld op deze pagina.

De coronamaatregelen hebben op iedereen invloed. Het is belangrijk dat we elkaar blijven helpen waar we kunnen. Samen staan we sterker dan alleen. #kameraadschap

Tip: Voor lokale en regionale hulp initiatieven kun je ook kijken op www.coronahelpers.nl of https://www.rodekruis.nl.
Ook zijn er misschien nuldelijnshelpers of veteranenverenigingen in je buurt. Voor psychische klachten kun je bellen met het Veteranenloket.

Maatregelen i.v.m. coronavirus
Wat betekenen de maatregelen voor de dienstverlening van het Veteraneninstituut en het Veteranenloket?
veteraneninstituut corona
Aanbod - Juridische hulp

Veteranen kunnen gratis gebruik maken van eerstelijns juridische hulp via de Juridische Adviesdesk van Noventas. Je kunt jouw juridische vragen stellen op het gebied van -Arbeidsrecht -Contractueel recht -Bestuursrecht -Letselschade. Noventas werkt voor de Juridische Adviesdesk samen met specialisten van DAS. De gratis dienstverlening bestaat uit eerstelijns juridisch advies. Dit betekent dat al jouw juridische vragen mondeling of per mail worden beantwoord. www.noventas.nl, info@noventas.nl of 0880-300100.

Aanbod - Even er tussenuit

Veteranen Roos Locatie. Om de druk van de ketel te halen en een moment van rust te creëren heb ik een locatie in 't zuiden van het land, die als trile dient om veteranen te helpen. Het is een plaats in de bossen op een militair oefen terrein 24/7 bereikbaar. Dus zelf je spullen en rugzak mee nemen. Maximaal verblijf is 72 uur. Kan alleen of met begeleiding. Plaats voor Maximaal 4 veteranen met zijn / haar buddy. Interesse? Neem contact op met Arno via arno.twodot@gmail.com of 06 51 00 95 99.

Aanbod - Telefonisch contact

Ik zou graag veteranen hulp willen bieden. Ik ben te bereiken op 06 21 28 69 33 of via e-mail: ericgeurts75@outlook.com. Met vriendelijke groet, Eric Geurts

Aanbod - Omg. West-Betuwe

Mochten er veteranen in de gemeente West Betuwe in de problemen zitten door de corona, ik wil een luisterend oor en of praktische hulp verlenen. Hopelijk kan ik ook zo veteranen helpen hier in de gemeente. Jan Willem van Zeitveld, contact via 06 30036143 of jw1507@live.nl.

Aanbod - Telefonisch contact

Ik ben Ineke van Genderen, sociaal commissaris bij VOMI ZH en wil graag een luisterend oor zijn voor veteranen die nu geen gesprekken kunnen voeren met hun kameraden of hulpverleners. Ik ben te bereiken via tel: 078-6195902. Met enthousiaste groet.

Aanbod - Omg. Deurne

Mijn naam is Kevin Christiaans en ik ben militair in opleiding bij de KLU. Ik zou graag een handje willen helpen aan onze fantastische veteranen. Ik heb een medische achtergrond en ik ben in de gelegenheid om in gemeente Deurne en omgeving mezelf in te zetten. Contact via 06 39 30 74 60 of kevinchristiaans@hotmail.nl.

Aanbod - Omg. Vollenhove

Als veteraan ben ik te allen tijde bereid om iemand te helpen. Neem contact op via pgvannoort@gmail.com, mvg Peter van Noort.

Aanbod - Omg. Parkstad Limburg

De Stichting Veteranen Ondersteunings Groep Parkstad en haar vrijwilligers bieden hun ondersteuning aan veteranen en veteranengroepen in de Regio Parkstad. Wij als Stichting V.O.G. Parkstad zijn bereid om u met de onderstaande initiatieven te ondersteunen bij praktische zaken. Dit geldt voor veteranen en veteranengroepen en zo ook lokale sociale initiatieven. -Ondersteuning bij Persoonlijk vervoer ( max 2 Personen ) -Transport van Goederen -Ondersteuning in onderhoud tuin of Tilhulp -Hond uitlaten, bij ziekte -Tijdelijke huisvesting in V.O.G. ( Bed/Bad/Brood ) Woning in Regio Parkstad. Alles geschied uiteraard volgens de gestelde regelgeving van RIVM en lokale overheid. Stuur gerust uw verzoek tot ondersteuning. We zijn bereikbaar via info@vog-parkstad.nl of via Whatsapp 06 30 65 58 60.

Aanbod - Omg. Alkmaar

Graag zou ik (leeeling bij de Klu) in deze moeilijke tijden een helpende hand willen aanbieden voor onze veteranen. Met hulp kunt u denken o.a. boodschapen doen of helpen met anderen dingen die nodig zijn om het makkelijker in deze moeilijke tijd. U kunt contact op nemen met mij via 06 57 40 20 44 of damian1190@live.nl. Met vriendelijke groet, Damian van Tongeren

Aanbod - Omg. Oegstgeest e.o.

Ik wil mensen helpen in de regio Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg. Boodschappen doen, aanbieden van vervoer. Neem contact op met Prudent Staal via 0614401283 of prudentstaal@hotmail.com (Stichting Neptune Association, Stichting Historie Vliegveld Valkenburg, Squadron 320 Vereniging Marineluchtvaartdienst)

Aanbod - Omg. Kop van Noord-Holland

Ik ben Dick Doornik en bied graag mijn hulp aan veteranen die alleen zijn en dus geen luisterend oor meer hebben. Door het wegvallen van de maandelijkse veteranenontmoetingen in ons veteranencafé is helaas het persoonlijk contact weggevallen. Daarom voor alle veteranen in de Kop van Noord-Holland: bel gerust een keer als je ergens mee zit en waar mogelijk (onder de huidige richtlijnen in verband met het Corona virus) zoeken we naar een oplossing. Mijn telefoonnummer: 0227-592521 of mobiel: 06-10283690. Met vriendelijke groet, Dick Doornik Veteranen Contact Wieringen/Hollands Kroon

Aanbod - Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers van het Veteraneninstituut staan online voor je klaar. Via de app Houseparty kunnen veteranen op maandagmiddagen en thuisfronters op dondermiddagen online een praatje maken, advies vragen en geven.

Aanbod - Omg. Enschede

Graag zou ik (leerling bij de Klu) in deze moeilijke tijden een helpende hand willen aanbieden voor onze veteranen. Met hulp kunt u denken aan o.a. : Boodschappen doen, helpen met administratie of andere hulp in de omgeving Enschede. Neem contact op via cyannex1991@gmail.com. Met vriendelijke groet, Yavuz

Aanbod - Nuldelijns Ondersteuning

Het zijn moeilijke tijden. En voor een aantal onder ons kan het extra zwaar wegen, vanwege het feit dat men niet alleen de dagelijkse contacten met vrienden en collega’s mist, maar in een aantal gevallen ook de persoonlijke contacten met Maatschappelijk Werk of een behandelaar. Weet dat wij altijd bereid zijn om – weliswaar met alle fysieke beperkingen die ook wij in acht moeten nemen – een luisterend oor voor jullie te zijn, virtueel een hand op je schouder te leggen, maar ook om je te helpen de juiste weg naar eventuele hulp te vinden. Wij zijn er voor jullie. Ben je woonachtig in Brabant (06-23462736), Zeeland (06-23097917), Limburg (06-23196478), Gelderland (06-13183687) en Flevoland (06-13183687) , dan kun je direct de regionale coördinator benaderen die je onmiddellijk verder kan helpen. Voor de overigen kun je het beste het Veteranen Loket (088-3340000) benaderen die je dan verder met de juiste personen in contact kunnen brengen.

Aanbod - Veteranen Search Team

Het Veteranen Search Team biedt hulp voor veteranen door het hele land. Van bijvoorbeeld boodschappen doen, de hond uitlaten tot een taxi rit. Neem contact op via mariska@veteranensearchteam.nl of bel naar 06 15 86 03 43.

Aanbod - Omg. Arnhem/Wageningen

Mochten (oud) collegae hulp nodig hebben wil ik graag helpen. Mvg Kapitein (Sil) Kloppenburg (101Geniebataljon). Neem contact op via 06 13 38 87 58.

Aanbod

Graag wil ik onze veteranen helpen. Mijn naam is Abraham, ik ben 27 jaar oud en voor vraag en antwoord bereikbaar op 06 40 76 93 96.

Aanbod - Omg. Maastricht

Ik zou graag een helpende hand bieden. Contact opnemen kan via 06 43 21 73 84. Groetjes, Pascal

Aanbod - Coach

Graag zou ik mij als coach willen aanbieden voor collega's die een coach nodig hebben. Naast coach zijn, ben ik actief dienend militair, veteraan en bestuurslid Stichting Veteranen Deventer. Wij spreken over het algemeen de zelfde taal. Neem gerust contact met mij op via wout@espiralcoaching.nl of 06 22 57 21 68. Met vriendelijke groet, Wout Kleinbussink

Aanbod - Omg. Purmerend

Ik ben nuldelijns ondersteuner, maar ik kan natuurlijk ook op andere manieren helpen. ’s Avonds kan ik ook hulp bieden waar nodig. Neem contact op via 06 24 79 41 42. Met vriendelijke groet, Edwin Hissink

Aanbod - Omg. Geldrop

Ik bied hulp aan om boodschappen te doen in Geldrop/beperkt Eindhoven. Mail met hulpverzoek kan naar: skonbrabant@hotmail.nl Vriendelijke groet, OG Norder - Veteraan Kon. Marine

Aanbod - Coach

Ik kan als coach veteranen (gratis) mentaal en/of emotioneel bijstaan en ondersteuning bieden via telefoon, skype, whatsapp of mail. Heb je hulp nodig of wil je graag even met iemand praten? Neem dan gerust contact op met mij via 06-41571396 of info@biancawieman.com . Vriendelijke groet, Bianca Wieman

Aanbod - Coach (omg. Roermond)

Ik ben Janneke de Bock en bied graag mijn hulp aan veteranen die nu geen gesprekken kunnen voeren met hulpverleners. Omgeving Roermond. Complete you is gespecialiseerd in veteranen en ik ben er zelf een! Dus voor een goed coach gesprek ben je welkom. Neem contact op via 06 24173827.

Aanbod - NL voor elkaar

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren.

Aanbod - Coach

Ik kan (oud)collega’s mentaal/emotioneel bijstaan en ondersteuning bieden. Met vriendelijke groet, Dennis van den Brand (0650245380)

Aanbod - V.O.C.

De besturen en vrijwilligers van de V.O.C. en overige particuliere initiatieven houden contact met de vaste bezoekers en ondersteunen veteranen die dit zelf niet meer kunnen met praktische zaken. Zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, mee naar de voedselbank etc.

Aanbod - Omg. Maassluis

Beste mensen, ik kan en wil graag helpen in een straal van 20 kilometer rond Maassluis. Groeten, Rob van Beek (Unifil 1982-1983) gastspreker Veteraan in de Klas. Contact: 62robvanbeek@gmail.com

Aanbod

Bij deze bied ik mijn hulp aan daar waar nodig, met inachtneming van de huidige regelgeving uiteraard omtrent de ontwikkelingen t.a.v. het Coronavirus. Siege Postuma 06-44170264

Aanbod - Nu Tijd voor Actie

Via het landelijk initiatief ‘Nu TijdVoorActie’ bieden honderden jongeren hun hulp aan in meer dan 20 steden. In het ‘Nu TijdVoorActie’ projectteam werken ook oud militairen en veteranen. De veteranenwereld ligt hen daarom nauw aan het hart en zelf weten ze hoe hoog de nood soms kan zijn onder de veteranen. Contact via nu@tijdvooractie.nl of 06-21548724 (Peter Wijnholds).

Aanbod - Mentaal trainer

Collega's en oud collega's bijstaan in/met mentale ondersteuning. www.mentaaltrainer.nl Contact: Henk Pol, mentaaltrainer@gmail.com / 06 53845644

Aanbod - Omg. Ede

Ik wil en kan helpen, in straal rond 20 KM rond Ede. Groeten, Gerard (Unifil 1979 - 1980) Contact: gerardvandemeent@gmail.com

Aanbod - Inloophuis Noord Holland Noord

Mocht je hulp nodig hebben of graag met iemand willen spreken voor een praatje of om je zorgen te delen, dan kun je ons mailen via info@deinloophaven.nl of bellen op 06-18819334.

Aanbod - Unit Victor

Voor de app Unit Victor is de groep “Corona Buddy Check” in het leven geroepen. Zodat je (als je wilt) kunt klaarstaan voor een ander, ook voor veteranen waar je op dit moment geen buddies mee bent.

Aanbod - Present Smallingerland

De vrijwilligers van Present Smallingerland willen zich inzetten om te helpen binnen de mogelijkheden die er nog zijn. Er kan ondersteuning geboden worden bij o.a. boodschappen doen / bellen via telefoon, Skype of WhatsApp / hond uitlaten / medicijnen brengen / bosje bloemen voor de deur leggen. Ben je hulpverlener? We horen graag waar cliënten behoefte aan hebben en waar onze vrijwilligers wat verlichting kunnen brengen.

Aanbod - Insparcom

Heb je vragen over crisismanagement, crisiscommunicatie of logistiek? Heb je concrete hulp nodig op deze gebieden of wil je even sparren over een idee of oplossing? Samen met een aantal gepensioneerde collega’s help ik graag. Wij zijn allemaal ex-militair en veteraan, met jarenlange leidinggevende ervaring bij het Ministerie van Defensie. Neem contact op, dan kijken we hoe we jou gratis en vertrouwelijk kunnen helpen.