Defensie blijft Bevrijdingsdefilé Wageningen jaarlijks steunen

5 mei 2021
Deel dit bericht:

Minister Ank Bijleveld-Schouten liet vandaag weten dat Defensie toch jaarlijks blijft deelnemen aan het bevrijdingsdefilé in Wageningen. Eerder had Defensie besloten dat nog maar eens in de 5 jaar te doen, vanwege capaciteitstekort. Het gebeurt wel in kleinere vorm dan voorheen, maar volgens Bijleveld “met een representatieve delegatie die eer doet aan onze bevrijders.”

wageningen-defile-5-mei
Bron: Ministerie van Defensie / Wageningen45

De afgelopen maanden hebben defensie, de Gemeente Wageningen en Wageningen45 gekeken naar de toekomst van het defilé en de viering in de stad. Het defilé blijft de komende jaren een belangrijk en zichtbaar onderdeel van de jaarlijkse herdenking en viering op 4 en 5 mei in Wageningen. “Het is een geweldig eerbetoon aan álle veteranen dat het alom geliefde Bevrijdingsdefilé, met steun van alle partners, blijft bestaan.” aldus Toon van Asseldonk, voorzitter Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45).

Wethouder Leo Bosland, bestuurlijk verantwoordelijk voor 4/5 mei: “Wij zijn zeer verheugd dat Defensie het defilé jaarlijks blijft ondersteunen. Dit is waar onze gemeenteraad, Wageningen45 en vele inwoners ook om hebben gevraagd. Wageningen heeft als stad der Bevrijding een historische opdracht gekregen om blijvend aandacht te vragen voor vrijheid, vrede en veiligheid. Het defilé waamee we de voorvechters van deze waarden eren is hiermee onlosmakelijk verbonden.”