Door de Doornse bossen met het thuisfront

5 oktober 2019
Deel dit bericht:
Ontmoetingsdag Vi Thuisfront.

Zaterdag 5 oktober vond de tweede thuisfrontontmoetingsdag plaats van 2019. Dit keer kwamen de thuisfronters samen bij het Parkhuys Rosarium. Een prachtige locatie middenin de bossen van Doorn. De perfecte plek om met elkaar bij te praten en te reflecteren.

Er waren zo’n 30 thuisfronters van de Vi Thuisfront groep aanwezig, wat zorgde voor een intieme sfeer. Het thema ‘het thuisfront: de stille kracht’ stond centraal tijdens deze ontmoetingsdag. Anita (coördinator Thuisfront) opende de dag met een openhartig verhaal over haar eigen ervaringen als thuisfront. Door de persoonlijke sfeer werden al snel meer ervaringen gedeeld met de groep.

Pascal Bobbe (coördinator ‘Veteraan in de Klas’) ging vervolgens met het thuisfront aan de slag met het dilemmaprogramma ‘Wat zou jij beslissen?’. Het dilemma, gericht op het thuisfront en hun veteraan, was voor velen herkenbaar. Ook hier kwamen daarom persoonlijke verhalen naar boven. Geestelijk verzorger Ko Sent, zelf meerdere malen op missie geweest én vaak van huis, sloot de ochtend af met een treffend verhaal over zijn eigen thuisfront en een moment van bezinning.

Na de toch wel enerverende ochtend was het tijd voor een uitgebreide lunch. Zo konden de thuisfronters meteen een goede bodem leggen voor de middagactiviteit! Op deze zonnige herfstdag had de groep de keus tussen óf met elkaar de strijd aangaan op de midgetgolfbaan óf op de step de bossen van Doorn te verkennen. Beide activiteiten zorgden voor veel plezier en gezelligheid. De thuisfrontontmoetingsdag werd tot slot in stijl afgesloten met een hapje en een drankje. Het was een zeer geslaagde dag, waar in een open en ontsnappen sfeer veel met elkaar werd gedeeld. De volgende ontmoetingsdag vindt plaats op 4 april 2020, tot de volgende keer!

Bekijk hieronder een impressie van de thuisfrontmoetingsdag!

1 / 1