Nazorg voor Dutchbat III

Deel dit bericht:
Bijeenkomsten voor Dutchbat III veteranen en hun thuisfront.

Na de val van Srebrenica ging de discussie veelal over Dutchbat 3, maar er werd weinig met de mensen die daar waren gesproken. Jullie waren daar in Simin Han, Srebrenica en Potočari. Wat deed de val van Srebrenica met jullie, hoe voelde jullie je bij alle berichten die in de media verschenen en welke invloed heeft alles wat in die tijd gebeurt is op jullie verdere leven gehad? Door het onderzoek ‘Focus op Dutchbat III’ komt er nu ruimte om daarover in gesprek te gaan.

Ruimte voor jouw verhaal

Op basis van het advies uit het rapport ‘Focus op Dutchbat III’ organiseren we speciaal voor jullie bijeenkomsten bij het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Die bijeenkomsten kunnen op verschillende manieren ingevuld worden. Er is ruimte voor contact met andere dutchbatters, om ervaringen en verhalen over de invloed op jullie leven uit te wisselen én voor al jullie vragen. Onder professionele begeleiding kunnen we in gesprek gaan over over moral injury, moral distress, schuld, schaamte en zingeving.

Ook voor het thuisfront

Thuisfront ben je altijd. Voor, tijdens en na de missie, tijdens de mooie én moeilijke momenten. Of elkaar nu wel of niet al kende tijdens de missie maakt niet uit. De missie kan ook invloed hebben op jouw leven. Speciaal voor jullie organiseren wij bijeenkomsten bij het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Daar kun je rekenen op een luisterend oor en herkenning van andere thuisfronters. Ook geven we antwoord op jouw vragen.

Laat horen wat je nodig hebt

Wij luisteren naar jullie wensen en behoeften en stellen op basis daarvan programma’s en groepen samen. Vul onderstaand formulier in en laat weten over welke onderwerpen jij het wilt hebben.

Ook als je al hulp krijgt of hebt gehad nodigen we je van harte uit om ons te laten weten waar je nog behoefte aan hebt. Er zijn intussen wellicht nieuwe mogelijkheden. Daarbij moeten we wel opmerken dat ons aanbod zich alleen richt op de zogenaamde 0e en 1e lijns hulp vanuit de geestelijke verzorging en maatschappelijk werk.