Eerste vaatje haring naar veteranen in Mali

14 juni 2016
Deel dit bericht:

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dat vandaag is geveild wordt aangeboden aan Nederlandse veteranen die op missie zijn in Mali.

PLUS Retail nam vandaag als hoogste bieder het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in ontvangst tijdens de traditionele veiling op de Scheveningse visafslag. De veiling markeert traditioneel de opening van het haringseizoen. PLUS schonk het vaatje aan het Veteraneninstituut!

Twee mariniers en twee veteranen namen het eerste vaatje vanmiddag in ontvangst. Tijdens de veiling maakten zij een indrukwekkende entree door met een Volkswagen Amarok op de rode loper te arriveren. Winnaar PLUS Retail, dat met een bod van 90.000 euro het eerste vaatje ontving, droeg deze aan het eind van de middag over aan de veteranen.

“Als meest verantwoorde supermarkt staat goed eten bij ons centraal. Haring is hier een prachtig voorbeeld van. Op een verantwoorde manier gevangen en vol met goede vetzuren en vitamines. Vanaf 15 juni ligt de Hollandse nieuwe bij PLUS in de winkels. Maar dat zijn niet deze haringen. Dit vaatje doneren wij aan het Veteraneninstituut. Wij vinden het een mooie manier voor de veteranen om aan de Nederlandse militairen te laten weten dat ze aan hun denken.”, aldus Sepha Smit, unitmanager bij PLUS Retail.

Vaatje. Vol maatjes

Naast het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, ontvingen de militairen van het Visbureau ook een zogenaamd ‘vaatje vol maatjes’. In dit haringvat komen foto’s met persoonlijke boodschappen voor de veteranen in Mali van hun ‘maten’ in Nederland.

Nederlandse Veteranendag

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe én het ‘Vaatje. Vol maatjes.’ staan tijdens de Nederlandse Veteranendag op 25 juni in Den Haag bij de stand van het Veteraneninstituut op het Malieveld. Veteranen kunnen hier al haringhappend met hun maten op de foto en deze met een boodschap achterlaten voor veteranen in Mali om hen een hart onder de riem te steken. Om ook de veteranen in Nederland in het zonnetje te zetten, ontvangen zij tijdens de Nederlandse Veteranendag op vertoon van hun veteranenpas gratis een haring bij de stand van het Veteraneninstituut.

Op 29 juni komen de twee vaatjes aan op Kamp Castor in Mali.

De haringactie is een initiatief van het Veteraneninstituut. “We zijn erg blij met de schenking van PLUS. De maatjes symboliseren de band die veteranen onderling hebben”, aldus Kiki Janssen, communicatieadviseur van het Veteraneninstituut.“