Inspiratiebijeenkomst 2023

Deel dit bericht:
Kijk de online editie van 2023 terug en laat je inspireren.

Woensdag 8 februari 2023 organiseerde het Nederlands Veteraneninstituut, in samenwerking met het Nationaal Comité Veteranendag en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, een online gemeentelijke inspiratiebijeenkomst. Op deze pagina delen we tips vanuit de livestream en goede voorbeelden. Ook kun je alle sessies terugkijken. Heb je vragen? Neem dan contact op met activiteiten@nlveteraneninstituut.nl.

Pascal Bobbe

Tips uit de livestream

  • Vraag de anjerconcerten ruim van tevoren aan. Dit kan via info@veteranendag.nl of info@nlveteraneninstituut.nl.
  • Vragen de educatieve programma’s financiële middelen? Veteraan in de Klas biedt het NLVi kosteloos aan.
  • Hoe kunnen we jongere veteranen beter betrekken? Nodig de jonge veteranen uit aan tafel. We adviseren om in gesprek te gaan met de jonge veteranen. Voor oudere veteranen kun je doordeweeks activiteiten organiseren, maar de jonge veteranen werken doorgaans.
  • Hoe zit het met de AVG-regelgeving en het delen van de gegevens van de veteranen? Bij het aanvragen van de veteranenpas kunnen veteranen aangeven dat ze deze persoonsgegevens beschikbaar stellen.

Goede voorbeelden

  • Warme houding van burgemeester en gemeente. Een van de voorbeelden was een lokale Veteranendag waarbij actief dienende militairen en veteranen buiten aangaven dat ze warm waren uitgenodigd door de burgemeester door middel van een brief en een coin.
  • Investeren in het ontmoeten van veteranen. Sommige gemeenten verstrekken financiële steun aan het ontmoeten van veteranen, niet alleen onderling maar ook met de maatschappij. Denk aan veteranencafés en veteranenontmoetingscentra.

Kijk de inspiratiebijeenkomst terug

Bekijk de afzonderlijke sessies hieronder of ga naar de gehele livestream.