ECHOS Home Oirschot

Deel dit bericht:
Veteranenontmoetingscentrum in Oirschot.
echos-home-oirschot

Tussen Oirschot en Eindhoven vindt u ons ECHOS Home Oirschot, tegenover de Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne. Dit ECHOS home opende zijn deuren in 1954 en is door de jaren heen een gezellige huiskamer en thuis geweest voor de militairen, de veteranen en hun thuisfront.

Even kletsen, een spelletje doen of televisie kijken, het kon toen en kan anno nu, nog steeds allemaal. Mede door zijn gunstige ligging ten opzichte van de A58 is dit gastvrije en zonnige ECHOS Home een fijne plek om te vertoeven.

Elke 3e woensdag van de maand word er een Veteranen inloop georganiseerd. De inloop is open vanaf 15:00 tot sluitingstijd. Veteranen en hun partners zijn welkom, maar ook actief dienenden, en belangstellenden. We hebben een simpel concept wat gebaseerd is op eenvoudige normen en waarden, we doen dit met en vooral voor veteranen, heb je interesse, kom dan eens langs of neem contact op met 1 van de beheerders. Er zijn altijd nuldelijns ondersteuners aanwezig, je kan er terecht voor een luisterend oor en voor tips en advies in zaken waar je als veteraan tegenaan loopt. De drempel is laag maar de herkenbaarheid is hoog, je bent hier weer even onder de maten, en er is onderling begrip. Tegen de avond eten we gezamenlijk een hapje, we organiseren thema avonden en andere leuke dingen, en dat zijn toch weer de momenten die binden en het bijzonder maken.

Niet alleen militairen en veteranen zijn van harte welkom maar ook als burger kunt u altijd bij ons terecht. Het motto is “niets moet en alles mag”. Door zijn uitstekende keuken, is ‘de Vrijheid’ een prima locatie voor uw lunch of diner maar u kunt bij ons ook terecht voor vergaderingen, feesten en partijen. Of u gebruikt ‘de Vrijheid’ als uitvalsbasis om de Oirschotse Heide te verkennen en na afloop neer te strijken voor een kopje koffie met wat lekkers. Bij mooi weer bieden wij onze gasten een heerlijk groot terras. Wij gaan graag met u in gesprek om een arrangement op maat te maken.

Omdat wij deel uitmaken van de Veteranen Ontmoetingscentra, die te vinden zijn in heel Nederland, zijn ook in ‘de Vrijheid’ altijd nuldelijnshelpers aanwezig die een luisterend oor, aandacht en erkenning bieden. Wij dragen onze veteranen een warm hart toe en zij zijn dan ook altijd van harte welkom in de ECHOS Homes! Er zijn regelmatig veteraneninloopmomenten. Kijk op de website www.echos.nl voor de actuele data en tijden.

Contactgegevens:
Telefoon: 040 – 290 45 15
E-mail: oirschot@echos.nl
Facebook
Manager: Roel Willemsen

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 08.00-22.00 uur
Vrijdag van 08.00-14.00 uur
In het weekend geopend op afspraak

 

ECHOS Homes zijn laagdrempelige, toegankelijke en herkenbare ontmoetingscentra met een regionale inloop- en huiskamerfunctie voor militairen, veteranen en hun thuisfront. Daarnaast zijn ECHOS Homes vanuit hun aard en ligging ideale meeting points voor militairen en burgers, de krijgsmacht en de samenleving. U kunt bij ons terecht voor uw vergadering, een lunch of diner. Ook voor een (flo)-receptie of feest bent u bij ons aan het goede adres.

Echos Home Oirschot is onderdeel van:

VOC-logo