Nieuwe dramaserie ‘Thuisfront’ op TV

7 mei 2021
Deel dit bericht:
Eerste aflevering wordt 9 mei uitgezonden.

Vanaf zondag 9 mei zendt BNNVARA vier weken lang om 20.20 uur de dramaserie ‘Thuisfront’ uit. In deze serie wordt een fictief bataljon militairen (acteurs) gevolgd na hun terugkeer van een missie in Uruzgan, Afghanistan. ‘Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. De oorlog woedt voort in hun hoofd en aan het thuisfront – in Nederland moeten ze vechten voor erkenning’.

serie-thuisfront-bnn-vara
Foto: BNNVARA

Alle veteranen zijn getekend door de missie, maar allemaal reageren ze op hun eigen manier. Ook voelen zij zich niet gewaardeerd en voelen zij zich niet erkend. De serie speelt zich af ongeveer 4 jaar na dato, waarin door middel van soms heftige flashbacks en herbelevingen wordt teruggeblikt op een gebeurtenis in Afghanistan.

In de serie komt ook de rol van het thuisfront (partner, kinderen en ouders van de militair) naar voren. Er wordt getoond hoe zij hun gezin willen beschermen, maar ook achter hun partner willen blijven staan. Ook zie je hoe de onderlinge band tussen thuisfronters is.

Veteranenloket

Ben je veteraan en/of thuisfront en heb je naar aanleiding van deze dramaserie behoefte om in gesprek te gaan met een hulpverlener? Neem dan contact op met het Veteranenloket 088-3340000 of info@veteranenloket.nl