Veteranen en relatie gezocht

4 juli 2023
Deel dit bericht:
Voor deelname aan documentaire over ‘Terugkeerreizen Dutchbat 3’

Het Nederlands Veteraneninstituut werkt samen met de EO aan een documentaire over de ‘Terugkeerreizen Dutchbat 3’ naar het voormalige missiegebied Srebrenica in Bosnië. Voor dit project zijn wij specifiek op zoek naar Dutchbat 3-veteranen die nooit eerder zijn teruggekeerd naar het voormalig missiegebied en de terugkeerreis samen met een relatie willen maken. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project en ervaringen te delen, geef je dan op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Een vrouw legt haar hand op de rug van een man

Met de documentaire willen we de impact van de missie op zowel de veteranen als hun relaties belichten. De deelnemers reizen met hun eigen verhaal, verwachtingen en motivatie om terug te keren. Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, dat verteld wordt in de documentaire. De persoonlijke relatie die ze hebben met hun medereiziger is een belangrijk onderdeel van het verhaal, of het nu een partner, broer, zus, vader, moeder of goede vriend is. Het is een unieke kans om deze persoonlijke verhalen op de reis vast te leggen en te delen met een groot publiek en het kan een waardevolle bijdrage leveren aan het begrip van deze belangrijke periode in de geschiedenis.

Ben je een Dutchbat 3-veteraan die nog nooit is teruggekeerd naar Bosnië, wil je graag met een relatie op terugkeerreis en ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project, schrijf je dan onderaan deze pagina in. Samen kunnen we een waardevolle en diepgaande documentaire creëren die de unieke ervaringen van deze groep veteranen weerspiegelt.

Wat is er gepland?

De reis zal waarschijnlijk plaatsvinden in mei 2024. Voor het samenstellen van deze reisgroep zullen we voorgesprekken houden met verschillende gegadigden, waarna de definitieve reisgroep bekend wordt. De verwachting is dat we de documentaire kunnen gaan maken, maar we zitten nog in de beginfase. Dit betekent dat er nog niet met zekerheid gezegd kan worden of alle plannen hiervoor definitief door kunnen gaan. Dit heeft uiteraard geen invloed op de terugkeerreis zelf. Deze reis zal hoe dan ook plaatsvinden, ook als blijkt dat het maken van een documentaire uiteindelijk niet mogelijk is. In dat geval is het een reguliere terugkeerreis, waar geen cameraploeg meereist.

Update 28 december 2023: er zijn intussen voldoende deelnemers. Aanmelden voor de documentaire is niet meer mogelijk.