Bron voor bijzondere projecten

Deel dit bericht:

De interviewcollectie is een bron voor bijzondere projecten. Het boek “Wat Veteranen Vertellen” en de digitale “Oral History Annotationtool” zijn hiervan mooie voorbeelden.

Wat Veteranen Vertellen
25 interviews uit de collectie zijn aan onderzoekers aangeboden met het verzoek een artikel te schrijven vanuit de eigen discipline. Dit heeft geleid tot de bundel “Wat Veteranen Vertellen; verschillende perspectieven op biografische interviews over ervaringen tijdens militaire operaties”. De publicatie is eveneens in digitale vorm verschenen, waarbij audiofragmenten te beluisteren zijn. Klik hiervoor binnen de website op ‘Verrijkte Publicatie’.

Annotatietool
Deze site toont de  Oral History Annotationtool. 250 interviews over de oude conflicten WOII, Nederlands-Indië en Nieuw Guinea zijn doorzoekbaar gemaakt door middel van spraakherkenning. Beluister fragmenten, lees gegevens over het hele interview en maakt aantekeningen in de digitale annotatieruimte. Wilt u toegang tot deze collectie?  Klik op de site op ‘account aanvragen’ en dien een verzoek in.