Walk 4 Veterans

Deel dit bericht:
Sponsorloop voor een veteranenhond.

De Walk4Veterans is een unieke sponsorwandeltocht die het verschil maakt in het leven van veteranen met PTSS. Door te wandelen, hard te lopen of op een andere manier in beweging te komen, wordt geld ingezameld voor de training en plaatsing van een Veteranenhond.

walk-4-veterans-veteranenhond

De wereld is kleiner geworden door Corona en vrijheid is wat ingeperkt. Weinig sociale contacten, vakantie in eigen land en veel in en om je eigen huis. Voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is het leven in quarantaine heel herkenbaar. Zij durven vaak nauwelijks nog de straat op en mijden contact met anderen of ze hebben angst voor een herbeleving of paniekaanval.

Een veteranenhond biedt uitkomst
Deze speciaal getrainde hulphond geeft een veteraan zijn vrijheid terug. Hij herkent spannende situaties en trekt zijn baas daaruit weg. Een hond herkent nachtmerries en maakt zijn baas wakker. Hij zorgt ervoor dat anderen niet te dicht in de buurt komen en zorgt voor ontspanning en afleiding bij woede of angst. Een veteranenhond is 24/7 een buddy voor de veteraan en ontlast zijn thuisfront. Er is geld nodig om honden op te leiden tot speciale veteranenhond. Geld dat jij bij elkaar kunt wandelen tijdens de jaarlijkse Walk4Veterans!

Hoe doe je mee?
Je wordt uitgedaagd om gedurende een periode van 75 dagen, 75 kilometer te wandelen, hard te lopen of iets anders te doen en daarmee € 75 aan sponsorgeld op te halen voor de veteranenhond.

75 dagen
75 kilometer
75 euro sponsorgeld
Omdat wij dit jaar 75 jaar vrijheid vieren.

Of je nu 75 dagen lang elke dag een kilometer loopt of tien keer een wandeling van 7,5 kilometer maakt, dat maakt niet uit!

Waar kun je wandelen?
Dat bepaal je helemaal zelf! Vanwege de coronamaatregelen is de Walk4Veterans dit jaar geen eendaags evenement met alle deelnemers op één locatie. Je wandelt als deelnemer in je eigen omgeving op een zelf gekozen moment. Kies zelf een route of maak gebruik van een van de speciaal uitgestippelde vrijheidswandelingen. Deze routes komen bijvoorbeeld langs een oorlogsmonument of begraafplaats.

Schrijf je in via https://www.walk4veterans.nl