Orange House in Libanon officieel geopend

9 mei 2019
Ontmoetingsplek voor veteranen in Tyre.

Op 3 mei is The Orange House feestelijk geopend in Tyre, Libanon. Het Orange House, een initiatief van de Stichting ‘’Weerzien met Libanon’’, is een ontmoetingsplek voor veteranen die deelnamen aan de UNIFIL-missie.

Tyre-Libanon-Opening-Orange-House

Tijdens een terugkeerreis naar Libanon kunnen veteranen in het huis terecht voor informatie, maar ook voor een overnachtingsplek. Het Orange House stelt Libanongangers in de gelegenheid hun omgekomen kameraden te herdenken en ervaringen en eventuele trauma’s te verwerken. Daarnaast kunnen zij vanuit deze locatie een bezoek brengen aan hun oude legerposten.

Opening-Orange-House-Tyre-Libanon-Terugkeerreizen

Het Orange House is met name een prettige uitvalsbasis voor veteranen die op kleinschalige schaal een terugkeerreis willen maken.  Vanuit het  appartement kan er kortere of langere tijd in Libanon verbleven worden, alleen of met mede-veteranen.  Het huis zal in ieder geval de komende drie maanden geopend zijn. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de Stichting Weerzien met Libanon: https://www.weerzienmetlibanon.nl/contact/

Foto’s: Stichting Weerzien met Libanon