Deel dit bericht:

Het verschil tussen
instituut / thuisbasis

Eén van de grootste drijfveren om een uniform aan te trekken. Iets kunnen doen voor de ander, strijden voor vrede, veiligheid en daarmee bereid zijn grote risico’s te lopen. Zij hebben zich ingezet om het verschil te maken, voor ons, voor anderen.

Het minste wat wij nu kunnen doen is een verschil te maken voor hen, door te erkennen en te waarderen. We bieden hen een plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Zij kunnen praten over wat hen bezig houdt, met mensen die dichtbij hen staan en die hun begrijpen. Een thuisbasis. Want een thuis hoeft niet altijd je huis te zijn.

NLVi is zo’n thuis. Een basis waar ze zich veilig, begrepen en gezien voelen. Waar ze hun hart kunnen luchten bij gelijkgestemden, herinneringen kunnen ophalen, kameraden kunnen zien. Maar we zijn ook een thuis voor elkaar en mét elkaar binnen het NLVi. Waar we ons vrij bewegen en de ruimte voelen zaken met elkaar te delen.

Het is een plek waar je kan schuilen als het zwaar is en mooie dingen worden gevierd. Een thuis is je basis. En zo’n thuis kan overal zijn.

Wij bedanken iedereen die aan deze mooie film en beelden heeft meegewerkt, in het bijzonder alle veteranen en anders geüniformeerden.