Thuisfronter Annemiek aan het woord

17 januari 2020
Deel dit bericht:
Thuis op de voorgrond, nieuwe Checkpoint rubriek!

In Checkpoint spreken we de komende nummers met een thuisfronter. Annemiek de Wolf (48) bijt het spits af. Ze is getrouwd met veteraan Edwin (wielrenner, Invictus-boegbeeld en spreker). Annemiek werkt als projectondersteuner bij ROC Aventus in Apeldoorn.

annemiek-de-wolf

#nieuwe wereld
Weten waar je aan begint

Mensen zeggen vaak: je weet toch waar je aan begint als je met een militair een relatie krijgt? Maar inmiddels weet ik dat je van alles kan bedenken, maar je weet gewoon niet hoe het leven verloopt, militair of niet. Ik ontmoette Edwin in 2006, toen had hij zijn leven al weer goed op de rit nadat hij in Bosnië zijn been verloor. Al zocht hij nog wel een sport waar hij zijn energie in kwijt kon. Eerst was het duiken, daarna werd het mountainbiken en wielrennen. En zie waar ons dat heeft gebracht … We zijn drie keer naar de Invictus Games geweest, de partners gingen ook mee op dit avontuur. En nu gaat er een nieuwe wereld voor ons open dankzij het boek en alle lezingen die hij geeft. Ik hoop bij de Invictus Games in Den Haag als vrijwilliger aan de slag te kunnen. Ik heb me in ieder geval aangemeld.

#sportief
Hardlopen met vriendinnen

Zelf houd ik van hardlopen. Samen met mijn vriendinnengroep zoeken we regelmatig loopjes uit om samen te doen. Omdat we niet bij elkaar om de hoek wonen, trainen we los van elkaar en maken we er tijdens het event een gezellige dag van. Zo staat voor 2020 de kwart marathon van Rotterdam op de planning.

#mantelzorg
Hectisch half jaar

Het laatste half jaar is erg hectisch geweest. Edwin onderging een osseointegratieoperatie. Dan wordt er een metalen pin geplaatst waaraan direct de prothese bevestigd kan worden. Na de operatie duurt het zo’n zes weken voordat het metaal vergroeid is met het bot. In die tijd mocht Edwin geen prothese dragen. Dus dat betekende dat hij op een rolstoel aangewezen was. Helaas duurde het door complicaties veel langer, dus ik schoot in de zorgstand. Achteraf gezien was dat naast alle zorgen een zware last.

#toekomst
Meer dan Defensie

Op elke verjaardag of elk feestje gaat het over Defensie. Dat is natuurlijk niet gek: Edwin werkt daar, de meeste van onze vrienden werken daar, de Invictus Games spelen een grote rol in ons leven. Maar er is nog zoveel meer. We hebben nu de tijd om samen mooie reizen te maken. Ook staat deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse hoog op onze bucketlist. Gelukkig is de grootste hectiek achter de rug en kunnen we weer plannen maken voor de toekomst.

Ben jij moeder, vader, broer of zoon van een veteraan? Wil jij ook geïnterviewd worden voor deze nieuwe rubriek? Meld je aan via checkpoint@mpg.today onder vermelding van Thuisfront.

Meer lezen?

Log in en lees deze editie in zijn geheel digitaal.

checkpoint-cover-januari-2020