De liefde tussen Levi en Katy

14 februari 2020
Deel dit bericht:
Levi was op uitzending in Mali toen via Instagram zijn oog viel op Katy.

Het was 31 januari 2017 toen de vonk oversloeg. Mali-veteraan Levi (31) zag een post van Katy op Instagram. Hij kende haar niet, maar durfde het bericht van haar nieuwste tattoo te liken.

De eerste privé-berichten werden uitgewisseld en een spannende tijd brak aan. Op dat moment was Levi al twee maanden uitgezonden naar Mali als plaatsvervangend groepscommandant van de Luchtmobiele Brigade. Hij was veel buiten de poort, reed patrouilles en had daardoor niet altijd bereik. Toen hij voor een spoedklus naar Timboektoe moest, liet hij Katy weten: ‘Ik ben over een paar dagen terug’. Dat werd uiteindelijk een maand.

Om het contact met haar niet te verliezen, had hij haar telefoonnummer opgezocht zo snel als dat kon. Hij belde rechtstreeks naar de barbershop waar Katy werkte en kon voor het eerst live met haar bellen. Vele mailtjes, pakketjes en brieven volgen tussen Mali en Zutphen. Op 4 mei 2017 keerde Levi terug naar Nederland. Bracht de Dodenherdenking door met zijn vrienden en besloot op 5 mei Katy voor het eerst op te zoeken. Nu wonen ze samen in Deventer en runnen Barbershop De Schuur.