“The Battles: mijn nieuwe missie”

16 oktober 2014
Deel dit bericht:
“De rol van muziek is belangrijk in ieders leven. Zo ook voor militairen op missie. Het geeft je troost, maar ook kracht en energie. In Irak hadden we best een moeilijke periode. Bij een bezinningsdienst, die in het teken stond van één van onze gesneuvelde kameraden, werd gevraagd of ik iets wilde zingen. Dat heb ik natuurlijk gelijk gedaan. Dat was een van de eerste keren dat ik buiten de douche om zong. We draaiden tijdens een herdenkingsdienst The Scientist van Coldplay. Dat nummer is nog steeds heel waardevol voor mij. Het doet me terugdenken aan de mooie en bijzondere tijd die ik had op missie.

Een tijdje terug had mijn oom een set gekocht om muziek te mixen. Hij vroeg of ik iets wilde inzingen. Hij vond het zo goed dat hij gelijk zei: ‘Jij moet je gaan inschrijven voor The Voice’. Dat heb ik toen gedaan. Jamai verraste mij op mijn werk, met cameraploeg en al, om te vertellen dat ik mee mocht doen.

Op 12 september zat ik met veel vrienden en familie voor de televisie. Ik had de opnames in een roes beleefd, waardoor ik zelf geen idee meer had hoe mijn auditie precies was verlopen. Ik was vooral benieuwd hoe het programma me neer zou zetten, ook omdat je weleens hoort dat ze het op televisie soms zo monteren dat je jezelf er niet meer in herkent. Maar je ziet me precies zoals ik ben, daar was ik heel blij mee. De juryleden wisten niet van mijn verleden af en ik had geen idee dat ze naar mijn werk als militair zouden vragen.

Dat je zoveel waardering krijgt voor je werk bij Defensie zie je niet vaak in Nederland. Dat is in Amerika wel anders. In Texas oefenden we op The Fort Hood. Toen we naar de plaatselijke Deny’s (restaurant) gingen, raakten we aan de praat met een Amerikaanse bezoeker, die wilde weten wat wij daar als Nederlanders deden. Als reactie kregen we ‘thanks for serving’ en hij wilde het eten ook voor ons betalen. Veteraan is maar een begrip, maar als je vraagt naar mijn werkzaamheden in Bosnië, Afghanistan en Irak dan voel ik mij trots. Trots op wat ik daar heb kunnen doen.

Bij Defensie heb ik geleerd om je altijd meer dan 100% in te zetten. Mijn doorzettingsvermogen zal mij zeker helpen in de muziekwereld. Maar eerst maar eens The Battles* overleven. Als een bokser verliest, hoopt hij ook dat hij door de beste knock-out wordt geslagen. Zo hoop ik ook in The Battles tegenover de beste te staan. Bij Defensie heerst er een beetje een machocultuur. Niemand durft toe te geven dat ze naar The Voice of Holland kijken, maar ik weet zeker dat ze me zullen steunen.”

 

Bij *The Battles in The Voice of Holland nam Dennis op tegen een andere kandidaat uit “Team Treintje”. Hij haalde live show 3 van The Voice 2014. Dennis Kroon is te volgen via Twitter, Facebook, Instagram, YouTube en zijn website.