"Ik wil jullie het gevoel geven dat jullie bij ons speciaal zijn"

28 juli 2017
Deel dit bericht:

Dit artikel dateert uit 2017 en de kortingsactie is inmiddels verlopen.

Als veteraan bezoek je op vertoon van je veteranenpas in de mei-, zomer- én herfstvakantie van 2018 gratis toegang tot Attractiepark Duinrell en tropisch Tikibad. Daarnaast krijgen vier familieleden 50% korting. Een super mooie actie natuurlijk, maar waarom koos Duinrell ervoor om juist veteranen in het zonnetje te zetten?

Wij spraken met de directeur, Philip van Zuylen van Nijevelt. We moeten ons realiseren dat het mensen zijn die voor onze vrijheid knokken, risico’s nemen en daarvoor dingen aan de kant zetten.”

Ander daglicht

“Onze glazenwasser vertelde over zijn zoon die een aantal keer op missie ging. Onder het genot van een kop koffie in de tuin dacht ik na over zijn verhalen en realiseerde ik me ineens ‘Jeminee, wat heeft hij veel meegemaakt, en wat hebben die jongens veel gedaan voor ons!’. Zo iemand komt terug in Nederland en krijgt een ‘gewone’ baan en gaat door met zijn leven. Maar als je die verhalen hoort dan zie je zo iemand ineens in een heel ander daglicht.”

Als ik naar het werk ga dan zegt mijn vrouw ‘rij voorzichtig’, maar een afscheid van een militair moet veel meer impact hebben op een gezin

Niet alleen zijn glazenwasser zette Van Zuylen aan het denken. “Mijn vrouw is grootmeesteres. Zij wordt weleens uitgenodigd voor een diner met onder andere generaals. Ik ga soms met haar mee. Dan praat je met elkaar en komt wat ik in het nieuws zie over wat militairen op missie meemaken dichterbij.”

“Ik hoop dat andere bedrijven hier een voorbeeld aan nemen”

Directeur van Duinrell, Philip van Zuylen van Nijevelt met mascotte Rick de Kikker.

Iets terug doen

“Ik dacht ‘wat zouden wij als Duinrell kunnen doen om de veteranen iets terug te geven?’. Toen kwamen we op deze actie. Wat ik het belangrijkst vind is dat wij veteranen en gezinnen meegeven ‘Wij van Duinrell vinden jullie speciaal om wat jullie doen. We willen jullie het gevoel geven dat jullie bij ons speciaal zijn.’ En dan heb ik het nadrukkelijk dus niet alleen over alleen de veteranen, maar ook over hun partners en kinderen die thuis zijn als vader of moeder op missie is.”

Verschil maken

“In Amerika is men trots op veteranen die voor vrijheid vechten.  Daar vraagt men zelfs bij shows of de veteranen willen opstaan. Vervolgens volgt er luid applaus. In Nederland is dit momenteel niet het geval. We mogen veel trotser zijn op onze militairen en onze veteranen. Ik zie onze actie als een klein stapje in die richting.

“We moeten ons realiseren dat veteranen mensen zijn die voor onze vrijheid knokken, risico’s nemen en daarvoor dingen aan de kant zetten. Ik hoop dat deze geste gewaardeerd wordt en dat het doorwerkt. Wij kunnen een aanzetje geven om een verschil te maken. Neem nou een kind wiens vader veteraan is. Die vertelt op school ‘Ik ben met papa en mama naar Duinrell geweest. Papa mocht gratis, want papa is veteraan.’”