“Komen er een paar militairen naar buiten met een hartjesonderbroek!”

14 februari 2017
Deel dit bericht:

Nog op zoek naar iets leuks voor je Valentijn? Miranda, partner van een veteraan in dienst, heeft in de 25 jaar dat zij samen zijn nog geen Valentijnsdag voorbij laten gaan zonder een leuk cadeautje voor hem. Ook niet die drie Valentijnsdagen dat hij op uitzending was. Hoe je doe dat? Lees snel verder!

Miranda (42) en haar partner Aad (51) ontmoetten elkaar in 1992 tijdens hun werk in een verzorgingstehuis. Zij werkte daar als receptioniste, hij als technicus. Toen ze een jaar samen waren, kondigde Aad aan graag bij Defensie te willen. “Ik zeg het maar eerlijk: dat vond ik niet leuk. Je denkt dan toch gelijk aan enge dingen die hem kunnen overkomen en aan het feit dat hij veel van huis zal zijn. Het was zeker in het begin wel spannend of we dat samen zouden redden, maar uiteindelijk was de liefde toch sterker dan we dachten. We zijn dit jaar namelijk alweer 25 jaar samen!”

Boxershort met hartjes

In die 25 jaar is Aad drie keer op uitzending geweest. De eerste keer was in 1995 naar Voormalig Joegoslavië. “Ik woonde toen nog bij mijn ouders, dus je hebt je familie om je heen, dat scheelde wel. Ik weet nog dat ik een keer het journaal zat te kijken, en toen kwam hij opeens in beeld voorbij lopen! Dat was wel een grappig moment. Maar verder was het daar natuurlijk wel echt een ernstige situatie. Er zijn ook maten gesneuveld daar.”

Des te meer reden om Aad met Valentijnsdag extra in de watten te leggen.

“Op de thuisfrontdag kon je wat ideeën opdoen over wat je zou kunnen sturen. Toen heb ik samen met een paar andere meiden wat dingen gekocht, waaronder een witte boxershort met rode hartjes erop. Toen dat pakketje aangekomen was, deed hij die boxershort meteen aan en stapte zo de prefab (red.: slaap- en woonvertrek) uit! Komen er een paar anderen naar buiten met precies zo’n zelfde ding aan!”

Persoonlijk cadeautje

Toen hij in 2008 naar Afghanistan ging, waren Miranda en Aad net vanuit Rotterdam verhuisd naar Biddinghuizen. “Dus ik moest eigenlijk in mijn eentje daar een leven opbouwen. Dat vond ik wel pittig.” Gelukkig lukte het snel: Miranda vond een leuke nieuwe baan en deed zo snel nieuwe contacten op. Een halfjaar later kwam Aad weer heelhuids terug uit Afghanistan. “Toen was ik al gewend in Biddinghuizen, maar hij moest én weer wennen aan Nederland én aan zijn nieuwe woonplaats. Je leven loopt gewoon even niet gelijk in zo’n periode.”

Ook in 2008 viel Valentijnsdag binnen de uitzendperiode. “Toen heb ik een cd’tje laten maken. Je geeft zijn naam en wat uiterlijke kenmerken, zoals zijn blauwe ogen, door en dat wordt dan ingezongen in liefdesliedjes. Zo krijg je een heel persoonlijk cadeautje!”

Een onverwachte verrassing

Heel romantisch en attent allemaal van Miranda, maar eh… doet Aad ook weleens iets romantisch voor háár tijdens zijn uitzendingen?

“Ik ben daar meer van dan hij, haha! Hoewel hij me weleens bloemen stuurde, vaak totaal onverwacht. Dat vond ik het leukste, dat het echt een verrassing was.”

Ook dit jaar heeft Miranda Aad weer een leuke verrassing bezorgd op Valentijnsdag. “Hij was onlangs twee weken in Polen. Vorige week kwam hij terug en heb ik hem gelijk verrast met een weekend weg naar Assen.” Veel plezier samen Aad en Miranda!