Strak in pak - Wichian

5 oktober 2023
Deel dit bericht:
'In mijn auto ligt standaard een busje glansspray'
  • Naam: Wichian
  • Status: Actief
  • Onderdeel: Koninklijke Landmacht
  • Functie: Chauffeur directie- en personenvervoer
  • Rang: Logistiek korporaal
Portret Wichian in unifom
Tekst: Judith Wijdeven / Fotografie: Lamers Media Productions

Lievelingspak

Het nette Dagelijkse Tenue (DT).

Juweeltje

Het mooiste stukje van dit pak vind ik het embleem van Landmacht Logistiek, aan weerszijden op de kraag.

Bloedirritant

Vroeger was de stof van de broek wolliger en niet luchtdoorlatend. Dat was echt niet leuk op hete dagen. Dan zweette je als een otter. Ik herinner me nog goed hoe opgezwollen mijn handen en nek waren toe ik de eed aflegde.

Onmisbaar

Mijn outifit is niet compleet zonder gel in mijn haar. Dat moet gewoon, ook als ik mijn baret draag. Want met een mooi pak maar slordig haar zie je er nog steeds niet uit.

Trouwpak

Afgelopen seizoen deed ik mee aan het tv-programma ‘Married at First Sight’. Op mijn trouwpak droeg ik het Veteranenspeldje. Omdat ik er trots op ben om het te kunnen en mogen dragen, maar ook om kijkers ervan bewust te maken dat er ook jonge veteranen zijn.

Wichian in trouwpak in Married at First Sight

Bewonderaars

Mijn familie noemt mij ‘een echte man’ als ik mijn DT draag. Mensen die ik niet ken zie ik vaak kijken als ik in uniform de auto uit stap. Soms voel ik me net een bezienswaardigheid! Dat hoeft van mij ook weer niet, maar ik laat wel graag zien dat ik voor Defensie werk.

Onvergeeflijk

Ongepoetste schoenen. Zonde man, denk ik als ik dat bij iemand zie. Ik draag dagelijks een pak. Elke ochtend poets ik mijn schoenen, want na een dag werken is de glim er gewoon af. Daar gebruik ik een damespanty voor, want zo heb ik dat vroeger geleerd. Als ik niet werk voor Defensie, rijd ik rond voor mijn eigen luxe taxibedrijf. Dan draag ik een gewoon pak met puntschoentjes eronder. Ook die glimmen altijd. In mijn auto ligt standaard een busje glansspray.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar communicatie@nlveteraneninstituut.nl.