Thuisfront loopt Alternatieve Vierdaagse

24 juli 2020
Deel dit bericht:
Op pad met thuisfronters Nynke en Agnes.

Door de afgelasting van de Nijmeegse Vierdaagse  kon het Vi-detachement niet gezamenlijk van start gaan. Gelukkig  kon er wel op eigen initiatief gewandeld worden via de Alternatieve Vierdaagse. Veel Vi-detachement deelnemers gingen deze week dan ook zelf aan de wandel. Onder wie Agnes en Nynke, het thuisfront van veteraan Johan. Vanuit een vakantieadres in Drenthe legden zij hun kilometers af.

Nynke is 11 jaar oud. Dit jaar zou ze samen met haar moeder en oma de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Voor haar zou het de eerste keer zijn, oma en moeder Agnes liepen de wandeltocht al vaker en nemen sinds twee jaar deel aan het Vi-detachement. Extra pech voor Nynke dat het evenement werd afgelast; met haar 11 jaar zou ze hoogstwaarschijnlijk de jongste deelnemer zijn geweest.

Agnes: ‘’Nynke vond het erg jammer dat de Vierdaagse niet door ging. Vorige week heeft ze mijn Vi-shirt waar ik vorig jaar mee heb gelopen al in haar koffer gestopt, die wilde zij heel graag aan.’’

Nynke is een fanatieke wandelaar en gaat regelmatig met haar oma op pad om diverse wandeltochten te maken van zo’n 15 a 20 kilometer. Ze had zich verheugd op de gezelligheid van de Vierdaagse, maar wandelen in de stille Drentse natuur heeft ook zijn voordelen: ‘’Ik baalde er wel van dat het niet doorging, met de muziek enzo. Maar tijdens een wandeling in het bos zagen wij wel twee herten, die had ik anders niet gezien!’’

Om de Vierdaagse sfeer erin te houden gingen de dames vroeg op pad. Onderweg was het tijd voor plezier maken én serieuze zaken. Op dinsdag ging de wandeling naar Kamp Westerbork, een indrukwekkend bezoek. Nynke: ‘’Bij een barak zat nog hout in de deur, dit was nog uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog’’.

Donderdag kreeg Nynke naast haar moeder ook gezelschap van haar broertje en vader Johan. Deze keer werd er gewandeld in de avonduren, in het donker.  Zo kon vader Johan de wandeling combineren met een lesje survivallen.

De oma van Nynke is niet mee op vakantie en liep deze week vanuit huis de Alternatieve Vierdaagse. Nynke en Agnes hopen volgend jaar alsnog met zijn drieën de Nijmeegse Vierdaagse te kunnen lopen. Nynke is dan misschien niet meer de jongste deelnemer, maar met drie generaties lopen zou wel bijzonder zijn!