Van klaslokaal naar Ahoy Rotterdam

3 oktober 2019
Deel dit bericht:
Twee klassen met 'Veteraan in de Klas' naar Nationale Taptoe.

Vrijdagmiddag 27 september vond in Ahoy Rotterdam de première plaats van de 65e Nationale Taptoe. Net zoals voorgaande jaren mochten veteranen en dienstslachtoffers van Defensie en Politie als eerste genieten van de muzikale show. Dit keer waren nog een aantal speciale gasten uitgenodigd. Veteraan Rob van der Pol (76) is gastspreker voor het educatieve programma ‘’Veteraan in de Klas’’ en nodigde twee klassen achtste-groepers uit om de Taptoe bij te wonen. In totaal waren zo’n 50 leerlingen aanwezig van de Koningin Emmaschool uit Kampen en De Wingerd uit Biddinghuizen.

veteraan-in-de-klas-taptoe

Het bezoek is een muzikaal begin van het schooljaar waarin, net als bij de Taptoe, veel aandacht wordt besteed aan 75 jaar vrijheid. Rob vindt het belangrijk om tijdens zijn gastlessen te vertellen dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, dat wij daar met zijn allen iets voor moeten doen. Vroeger werkte hij als Hoofd Logistiek bij de Nationale Taptoe: ‘’ik weet wat je te zien krijgt, ik wil de kinderen graag kennis laten maken met de korpsen en het aspect militaire muziek’’. De leerlingen waren al vroeg in de ochtend aanwezig om mee te helpen bij de ontvangst van de veteranen; zo deelden zij Witte Anjers uit en werden gasten naar hun plaats gewezen. ‘Zij hebben zich enorm ingezet om de bezoekers op alle mogelijke manieren te helpen. Het was geweldig om te zien hoe actief zij waren!’, aldus Rob.

Rond 14:00 uur gaf de Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer, het startsein voor de Nationale Taptoe 2019. Er volgde een indrukwekkende show met een grote diversiteit aan muziek en effecten. Voor de kinderen was er veel te zien en te beleven. Rob: ‘’De voorstelling vonden zij heel mooi en spectaculair.’’ Begin van de avond keerden de leerlingen terug naar huis. Het was een lange dag voor ze, maar ook een enorme belevenis. Rob vertelt na afloop: ‘’Ik heb niets dan waardering gehoord van zowel de leerlingen als de leerkrachten. Overigens ook van de organisatie. Kortom een buitengewoon geslaagde dag!’’

Wil je meer weten over ‘Veteraan in de Klas’? Klik op de link voor alle info over het programma en hoe je een gastles kunt aanvragen.