Mijn veteranenspeld is kapot. Wat nu?

5 september 2016
Deel dit bericht:
Sommige veteranen hebben werkelijk álles uit de kast gehaald om het probleem van hun kapotte veteranenspeld op te lossen: zelf solderen, een goudsmid inschakelen, vastnaaien aan een blazer, lijmen. Mooi als dat werkt, maar weet dat er ook een eenvoudige oplossing is: kosteloos omruilen.

Sinds enkele jaren ontvangen veteranen een Draaginsigne Veteranen dat iets kleiner is dan voorheen en steviger gesoldeerd waardoor deze minder snel kapot gaat. Is uw oude Draaginsigne Veteranen kapot? Stuur deze dan op naar het Nederlands Veteraneninstituut onder vermelding van het registratienummer, naam en adresgegevens en u krijgt kosteloos een nieuwe thuisgestuurd.  Ook is het mogelijk om met uw kapotte draaginsigne naar het NLVi te komen en deze kosteloos om te ruilen voor een nieuwe.

Drie keer kapot

De heer Hermelijn koos onlangs voor dit laatste. Hermelijn: “Mijn v-speld is zeker drie keer kapot gegaan. Twee keer ben ik bij de goudsmid geweest, die heeft geprobeerd hem in orde te maken. Ook mijn schoonzoon is bezig geweest. Maar het hielp niet. Hij belde met het Veteraneninstituut met de vraag of het mogelijk was mijn speldje om te ruilen. Dat kon. Vanuit mijn dochter in Zoetermeer zijn we gelijk hier naartoe gereden.”

Het bezoekje van Hermelijn aan het NLVi is bijzonder te noemen. Hij woont in Suriname. Deze zomer was hij voor vier weken in Nederland voor familiebezoek. Twee dagen voor hij weer op het vliegtuig stapte stond hij bij ons op de stoep, samen met zijn vrouw, dochter en schoonzoon. Ze maakten er een leuk uitje van.


Er is een interview met meneer Hermelijn beschikbaar in onze interviewcollectie. Klik hier om het interview te beluisteren.