Waterloo Uncovered 2019

18 juli 2019
Deel dit bericht:

Een team Nederlandse veteranen doet ook dit jaar weer mee aan archeologische opgravingen op het voormalig slagveld van Waterloo. Waterloo Uncovered, het project dat in 2015 door twee Britse Afghanistanveteranen met PTSS is opgezet, doet sinds enkele jaren opgravingen op het voormalig slagveld.

Een groot deel van het graafwerk wordt onder professionele begeleiding uitgevoerd door veteranen uit landen die ruim 200 jaar geleden deelnamen aan de strijd. Naast Frankrijk, Engeland, België en Duitsland is dat natuurlijk ook Nederland.

Hans Droppert is één van de veteranen. “Ons doel is de geschiedenis van Waterloo te herschrijven, nieuwe elementen toe te voegen en/of te bewijzen dat een bijzonder verhaal heeft plaats gevonden.

De tweede dag mocht ik werken aan het inmeten. Ik heb weer veel leuke dingen voorbij zien komen, zoals knopen, munten, spijkers, stuk van een pijpje met een merkteken en zeker 10 musketkogels en 1 pistool kogel. De kogels worden gewogen. Ze zijn niet gebruikt en kunnen dus verloren zijn. Na het wegen kan je bepalen of ze Frans of Engels zijn.”

Het team van Nederlandse veteranen neemt van 8 t/m 22 juli deel aan de opgravingen. Meer informatie vind je op de website van Waterloo Uncovered. Kijk voor meer informatie over de slag bij Waterloo in Checkpoint nummer 4 / 2019

“We zijn met een bont gezelschap veteranen uit diverse landen, studenten, archeologen en andere wetenschappers.”

– Hans Droppert
1 / 1