Veteranenloket in tijden van corona

Deel dit bericht:
Het Veteranenloket is er ook voor jou tijdens het coronavirus.

Mensen kunnen verschillende emoties en reacties ervaren vanwege de ingrijpende maatregelen die nu gelden in Nederland. Het is begrijpelijk dat je dit soort reacties ervaart tijdens deze periode.

Heb je een hulpvraag? Je hoeft er niet mee te wachten.

Ook in deze tijd is het Veteranenloket er voor jou als veteraan. Bel 088 334 00 00 of stuur een e-mail naar info@veteranenloket.nl.

 

We attenderen je graag op een aantal zeer interessante folders over bijvoorbeeld omgaan met stressreacties tijdens sociale onthouding en de coronacrisis doorkomen wanneer je PTSS hebt. In de folders staan ook een aantal handige, eenvoudige tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Dienstverlening vanuit het Veteranenloket

Zorgcoördinatoren, nuldelijn ondersteuners en gespecialiseerd maatschappelijk werkers kunnen weer op huisbezoek komen. Daarbij houden we ons wel aan de Corona maatregelen van de overheid.
Voor uw en onze veiligheid is het van belang dat bij een huisbezoek voldoende afstand kan worden gehouden en er wordt geventileerd. Het huisbezoek kan niet plaatsvinden indien u of onze medewerker corona gerelateerde klachten heeft. Er wordt dan een nieuwe afspraak gemaakt.

Hulp voor het Thuisfront

  • Als je (of je partner) al wordt begeleid door een maatschappelijk werker of behandelaar in de 2e lijn LZV, dan is het advies om daar contact mee op te nemen. Deze kan ook goede tips geven om deze periode thuis door te komen.
  • Als je niet wordt begeleid, of gewoon even een luisterend oor zoekt, maak dan gebruik van de nuldelijnshelpers. Deze zijn hier te vinden, klik vervolgens op DiskV. Achter alle bolletjes, wordt een coördinator vermeld. Als je deze specifiek vraagt om een hulp voor het thuisfront, dan wordt er een thuisfronter voor je gezocht.

Externe initiatieven

Voor lokale en regionale hulp initiatieven kun je kijken op:

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op de website van het RIVM is alle actuele informatie te vinden.