GGZ Drenthe, topreferent traumacentrum

Deel dit bericht:

Het topreferent traumacentrum van GGZ-Drenthe biedt specialistische herstelgerichte zorg in Noord-Nederland.

GGZ Drenthe

Cliëntenprofiel

Het traumacentrum biedt gespecialiseerde diagnostiek, begeleiding en behandeling  aan veteranen met uitzendgerelateerde problematiek. Wij helpen bij herstel. Hierbij gaat het over de manier waarop je met jouw klachten omgaat, zodat ze minder invloed hebben op de alledaagse leefsituaties. Herstel is gericht op het aanspreken van eigen mogelijkheden en kracht. Stabilisatie, het verwerken van traumatische ervaringen en het verbeteren van sociale ondersteuning heeft steeds als doel het hervinden van jouw regie bij het opnieuw inhoud en richting geven aan het leven. Ook bieden wij zorg aan gezins- en familieleden van veteranen.

Behandelsetting 

Ons behandelaanbod richt zich specifiek op de hulpvraag en zorgbehoefte van veteranen. Naast individuele behandeling wordt er ook in groepen gewerkt, waar veteranen met elkaar ervaringen uitwisselen, met elkaar meedenken voor oplossingen; kortom elkaar steunen. Er is ook een groep voor partners van veteranen.

Bijzonderheden

De kwaliteitseisen van het LZV zijn voor ons leidend en wij werken nauw samen met andere zorgverleners binnen het LZV. Omdat het traumacentrum deel uitmaakt van GGZ-Drenthe, kan indien gewenst gebruik gemaakt worden van specialistische kennis en behandeling van bijvoorbeeld gezinspsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie.