Veterans’ View toont missies door de ogen van veteranen

25 april 2018
Deel dit bericht:
Even in de schoenen staan van veteranen.

Missies beleven zoals veteranen dat deden. Dat doet de Veterans’ View met de bezoekers die zich onder het grote ‘hoofddeksel’ wagen dat vandaag werd gepresenteerd in Doorn.

Bron: Ministerie van Defensie

Dankzij de interactieve installatie beleven belangstellenden wat veteranen meemaakten tijdens hun inzet in dienst van de vrede. Zo vertelt Manja Blok over haar ervaringen als F-16-vlieger in Bosnië, neemt Roy Schuurmans de bezoeker mee naar Rwanda in 1994 en vertelt Elie Schilt over zijn missie naar Korea in de jaren vijftig.

Eigentijds en opvallend

Veterans’ View wordt de komende jaren ingezet in openbare ruimten om de verhalen van veteranen te delen. Dat moet de maatschappelijke erkenning en waardering bevorderen van en voor veteranen. De installatie komt bijvoorbeeld te staan in gemeentehuizen, musea, overheidsgebouwen, scholen of andere plaatsen waar veel mensen komen. “Deze installatie helpt ons om op een eigentijdse en opvallende manier de belangrijke verhalen van veteranen ruimer bekend te stellen bij het algemeen publiek”, lichtte voorzitter Nationaal Comité Veteranendag Boele Staal toe.

Veterans’ View is in opdracht van het Nationaal Comité́ Veteranendag gemaakt. Dat kon mede dankzij de hoofdpartner van het Nationaal Comité: het Vfonds. Veterans’ View staat tot eind mei op De Basis in Doorn en verhuist dan naar het Stadhuis in Den Haag.

Vfonds hoofdpartner Veteranendag

Het Vfonds steunt het Nationaal Comité Veteranendag de komende 3 jaar. De Nederlandse Veteranendag schenkt daarom in de periode 2018-2020 gericht aandacht aan het thema ’75-jaar vrijheid’ en de Invictus Games. De Nederlandse Veteranendag brengt voorts haar expertise in op het gebied van maatschappelijke waardering voor veteranen. Zo ondersteunt ze het Vfonds in de wens meer publieke waardering te krijgen voor andere uitgezonden geüniformeerden in overheidsdienst, zoals politie en douane. “Militaire veteranen en politieveteranen behoren de erkenning en waardering te krijgen die ze verdienen. En dat steunen we. Investeren in vrede; belangrijk voor iedereen”, zegt Voorzitter Vfonds Robert Croll.