Concerten

Deel dit bericht:
Een muzikale waardering

Voor een lokale veteranendag, schoolactiviteit of een andere gelegenheid, kun je een concert of voorstelling aanvragen. Deze muzikale voorstellingen worden georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag in samenwerking met Defensie.

Concert, muziek op school

Schoolconcert – De missie

‘De missie: Ver weg en toch dichtbij’ is een schoolvoorstelling voor leerlingen van 10-14 jaar. Het concert wordt uitgevoerd door de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ van de Koninklijke Landmacht. De voorstelling is gratis te boeken voor de schooljaren 2021/22 en 2022/23. Neem voor meer informatie en reserveren contact op via info@veteranendag.nl.

Het verhaal

‘De missie’ vertelt het verhaal van een bestaand veteranengezin. Vader werkt bij de Luchtmobiele Brigade en is net teruggekeerd uit Afghanistan. Dochter Marlies en haar vader worden gevolgd tijdens zijn uitzending en na thuiskomst. De voorstelling bestaat uit beeldrapportages en livemuziek.

Informatie voor scholen

De voorstelling duurt 45 minuten en past qua thematiek binnen de vakken burgerschapsvorming, maatschappijleer, geschiedenis, CKV en bij het thema ‘Vrede en Veiligheid’. De show geeft jonge mensen een beeld van het leven van veteranen en hun gezin en leent zich goed voor discussie met de leerlingen. Optioneel kan een gastles van een veteraan worden geboekt, waarmee een indrukwekkende aanvulling ontstaat.

De productie wordt gratis uitgevoerd voor grotere groepen leerlingen (250 – 600), mits de aanvrager zorgt voor een passende accommodatie. Dat kan een geschikte aula of sportzaal zijn, maar ook een theater. Dit in overleg met het orkest. Kijk voor meer informatie in de Docenteninstructie Schoolconcert.

Anjerconcerten

Muziek heeft militairen en hun families geholpen tijdens vaak lange uitzendingen. Tijdens een Anjerconcert wordt met deze muziek hun verhaal verteld. Verhalen over missies toen en de huidige belevingen van veteranen. Een concert voor stadsgenoten, kennissen, familie en natuurlijk ook onze veteranen.

Aanvraag Anjerconcerten

U kunt een Anjerconcert aanvragen via info@veteranendag.nl.

De Anjerconcerten zijn een co-productie van het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht (IMMK) en het Nationaal Comité Veteranendag. De planning van de Anjerconcerten en de inzet van een militair orkest worden gecoördineerd door het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht. Voor inhoudelijke vragen kunt u het IMMK bereiken via email militaire.muziek@mindef.nl.

Meer informatie

Meer informatie en beeldmateriaal over de militaire orkesten kunt u vinden op Defensie/Militaire muziek.

Vrij land: muziek-theatervoorstelling vanwege 75 jaar vrijheid

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid?

Op zoek naar antwoorden wordt het publiek meegenomen met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden. De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven.

Vrij Land wordt opgevoerd in 2 verschillende concertuitvoeringen, de theatervoorstelling voor het algemeen publiek en de educatievoorstelling (compacte variant) voor scholieren.

Het concert Vrij Land is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en het Nationaal Comité Veteranendag. En is bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven.