Veteraan in de Klas

Praktische én impactvolle lesprogramma's

Wil je thema’s als vrede, vrijheid en oorlog bespreekbaar maken in je klas? Met de volledig verzorgde (en kosteloze) lesprogramma’s van Veteraan in de Klas, geef je invulling aan de lessen burgerschap. De gastlessen van onze veteranen zijn voor het basisonderwijs, het voortgezet en het hoger onderwijs. 

Veteraan in de Klas Thamara

Gastles: Veteraan in de Klas 

Burgerschap leer je niet uit een boekje. Daarom komt er bij de gastlessen letterlijk een Veteraan in de Klas. Die veteraan vertelt over wat hij of zij heeft meegemaakt tijdens missies. De gastlessen doen ertoe, zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan het ontwikkelen van goed burgerschap. 

Lesprogramma’s 

De veteranen zijn speciaal opgeleid om gastlessen te geven. De lesprogramma’s gaan altijd over thema’s als vrede, vrijheid en oorlog. Dit is actueler dan ooit. De lessen van de veteranen vormen een mooie kapstok om het hierover te hebben in de klas. 

Win een gratis dag in het Nationaal Militair Museum

Doe mee met de Scholenwedstrijd. Dat is een kosteloos lespakket verpakt in de vorm van een educatieve wedstrijd. Welke klas maakt het beste magazine over vrijheid?

Andere lesprogramma’s 

Voor het voortgezet en hoger onderwijs is het lesprogramma Veteraan in de Klas uitgebreid met het dilemmaprogramma Wat zou jij beslissen? Ook zijn er lessen Nieuwsbegrip voor begrijpend lezen, voortgezet technisch lezen, woordenschat en schrijven op verschillende niveaus beschikbaar. 

Leerlingen maken kennis met veteranen door een concert of muzikale voorstelling te bezoeken

Concert, muziek op school