Veteraan in de Klas

Deel dit bericht:
Ons verhaal is meer dan een missie

Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde op Wereldverteldag de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’, gericht op het educatieve programma Veteraan in de Klas.

In dit programma geven veteranen vrijwillig gratis gastlessen aan leerlingen van basisschool tot universiteit. De dialoog over oorlog en vrede is op dit moment misschien wel belangrijker dan ooit. Het betrekken van de jongere generatie is daarbij van groot belang.

Veteraan in de Klas Thamara

Burgerschap leer je niet uit een boekje

Veteranen doen ervaringen op die veel leerlingen nog niet hebben meegemaakt, of waar zij zich geen voorstelling bij kunnen maken. Zo kunnen veteranen ervaringen met leerlingen delen die bijdragen aan het ontwikkelen van goed burgerschap en hebben de lessen een maatschappelijk belang.

Veteraan in de Klas

De gastlessen van Veteraan in de Klas zijn bij uitstek een kans om te leren van een ervaringsdeskundige. De kracht zit in de persoonlijke verhalen over militaire ervaringen en de gevolgen daar van. Het programma richt zich op groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het gehele middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs.

Ontmoet onze gastsprekers

Lees onderstaande verhalen en maak alvast kennis met onze gastsprekers. Zij vertellen over de vragen die leerlingen stellen en wat ze hen proberen mee te geven.

Gastsprekers door heel Nederland

Wij bieden gastlessen aan op scholen in alle regio’s. Verder goed om te weten:

  • Gastles duurt minimaal 60 minuten
  • Vanaf groep 7 basisonderwijs
  • Burgerschapsdoelen worden gekoppeld aan gastlessen
  • Unieke persoonlijke verhalen
  • Interactieve lessen
  • Vraag eenvoudig online een gastles aan
  • Een gastles is kosteloos
Landkaart met oranje bolletjes door heel Nederland