Gemeentelijke inspiratiebijeenkomsten

Deel dit bericht:
Tips en informatie voor gemeenten

Ieder jaar organiseert het Nederlands Veteraneninstituut, in samenwerking met het Nationaal Comité Veteranendag en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, inspiratiebijeenkomsten voor alle Nederlandse gemeenten.

Tijdens de gemeentelijke inspiratiebijeenkomsten delen we informatie over veteranen en de mogelijkheden om lokale veteranenactiviteiten te ondersteunen en eventueel te versterken. Ook worden bijzondere initiatieven van gemeenten en veteranen gedeeld worden ideeën en ervaringen uitgewisseld.

spreker geeft presentatie aan groep zittende mensen

Terugblik gemeentelijke inspiratiebijeenkomsten 2024

Begin februari vonden de inspiratiebijeenkomsten voor dit jaar plaats. We kijken terug op drie succesvolle dagen waarbij we veel waardevolle tips en kennis met elkaar hebben gedeeld.

“Ik heb al inspiratie opgedaan voordat we echt zijn begonnen.”

– Bezoeker bijeenkomst

Er werden diverse onderwerpen besproken zoals de bijzondere zorgplicht van gemeenten, het educatieve programma Veteraan in de Klas en hoe je als gemeente meer zichtbaarheid kan geven aan veteranen. Dit kan o.a. met het aanleggen van Witte Anjerperkjes en het inzetten van militaire muziek of een tentoonstelling zoals Helmen vol Verhalen.

Praktijkvoorbeeld

Een succesvol praktijkvoorbeeld kwam uit de gemeente Dordrecht. Zij hebben een speciaal Veteranenloket geopend op het gemeentehuis. Veteranen en hun thuisfront kunnen hier aankloppen en worden geholpen door een persoon die gespecialiseerd is in de doelgroep.

Wij kijken uit naar de volgende editie.

Cijfers en info

1 / 1

Lokale veteranendag

Alle praktische informatie over het organiseren van een lokale veteranendag hebben we voor je verzameld.