Interview met Paul Hoefsloot

25 januari 2023
Deel dit bericht:
Terugblikken en vooruitkijken

In een interview met directeur-bestuurder van Nederlands Veteraneninstituut Paul Hoefsloot blikt hij kort terug op de afgelopen tijd en kijkt hij ook nadrukkelijk vooruit.

Hij vertelt over de plannen en speerpunten van het Nederlands Veteraneninstituut voor het komende jaar.

Een van de zaken die hij (opnieuw) wil aankaarten is het toekennen van de veteranenstatus.

Hoefsloot zegt dat hij opnieuw hierover met Defensie en het Veteranen Platform in gesprek wil. ‘Het onderwerp veteranenstatus is de afgelopen tijd vaker onderwerp van discussie geweest. Ik vind dat Defensie hier krampachtig mee omgaat. Als we militairen inzetten binnen alle drie de hoofdtaken, dan moet je over die hele breedte kijken wat de impact van zo’n inzet kan zijn. Gewelddadige omstandigheden of een risico daarop mogen wat mij betreft niet langer de enige grondslagen zijn voor het toekennen van de veteranenstatus.’

Verder vertelt Hoefsloot over de inspanningen van het NLVi op het gebied van erkenning en waardering en zorg voor veteranen en het thuisfront. Hij haalt onder meer de terugkeerreizen voor Dutchbat III-veteranen aan, het succes van het programma Veteraan in de Klas en de Nederlandse Veteranendag die afgelopen juni weer live plaatsvond.

Lees het hele interview met Paul Hoefsloot hier.