Wesley werd koffiebrander

13 december 2023
Deel dit bericht:
‘Mijn eigen invulling helpt bij herstel’

In het veld was Wesley Goosens altijd de persoon die een lekker bakkie koffie verzorgde voor zijn peloton. Na zijn uitzending naar Litouwen verliet hij Defensie en startte hij een koffiebranderij.

‘Na mijn uitzending merkte ik dat ik in de “gevechtsmodus” bleef. Die modus maakt je een goede militair, maar als de druk van de missie wegvalt en je wat meer tijd krijgt, dan heb je niks aan die scherpte. Dan is het een last. Bij mij vertaalde zich dat in slapeloosheid, gespannenheid en snelle irritatie.

Tijdens de uitzending naar Litouwen, in 2018, kon ik het besluit nemen om Defensie te verlaten. Door de betrekkelijke rust had ik tijd om na te denken en toen viel alles op z’n plek. En eigenlijk was het heel simpel: als ik niet herstel, kan ik niet werken en als ik werk, herstel ik niet. Bij Defensie heb ik goed leren plannen en dat is een kwaliteit die ik nu in mijn bedrijf goed kan gebruiken. Ik plan alles tot in detail. Soms denk ik dat ik daar wat meer balans in moet vinden, maar tot nu toe geeft het vaak een goed resultaat.’