Een creatieve thuisfrontdag met veel herkenning

10 april 2024
Deel dit bericht:
Thuisfrontontmoetingsdag

Afgelopen 6 april vond de eerste thuisfrontontmoetingsdag van 2024 plaats bij het NLVi in Doorn. Na een warm ontvangst mengden de nieuwe en bekende thuisfronters zich gemakkelijk, ontstonden er leuke gesprekken en ging het programma van start. “Wat een heerlijke relaxte dag, diverse mogelijkheden werden geboden. Voor ieder wat wils!”

vrouw staat voor publiek om iedereen welkom te heten
Fotograaf: Paul Tolenaar

Nadat Anita Mensing (coördinator thuisfront) alle aanwezigen welkom had geheten, deelde directeur-bestuurder Paul Hoefsloot kort zijn verhaal. Hij vertelde hoe belangrijk hij het thuisfront vindt en wat zijn eigen thuisfront voor hem betekent.

Indrukwekkende voorstelling

De eerste activiteit van de thuisfrontontmoetingsdag was de voorstelling ‘Held in Blauw’ van Frédérique Arnold, dochter van een Bosnië-veteraan. In de kleinkunstvoorstelling neemt ze je mee terug naar haar leven als thuisfronter van 3, 11 en 30 jaar oud. Een ontroerende, humorvolle voorstelling begeleid op de piano door Maarten Voortman. Het riep veel emoties en herkenning op. “Het was zo goed! Het was alsof ze mijn verhaal vertelde,” deelt een van de aanwezige thuisfronters.

Bekijk hier de speellijst van de voorstelling Held in Blauw.

 

Een ontspannen middag

Na de lunch werd er geschilderd op muziek, geknuffeld met Viper (de thuisfrontknuffelhond) en werden er prachtige silhouetknipsels gemaakt door Jeannette Silhouet. Gedurende de hele dag was het mogelijk om elkaar op te zoeken of in gesprek te gaan met onze Geestelijk Verzorger Gösta Huijs. Het was prachtig weer, dus veel thuisfronters kozen ervoor om een wandeling in het bos te maken.

“"Ik heb er zo enorm van genoten, alsof we elkaar al veel langer kennen. That's exactly being army family."”

– thuisfronter

De volgende thuisfrontontmoetingsdag staat gepland voor 5 oktober 2024 bij het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Verdere informatie volgt.

1 / 1