Fietsvierdaagse op bezoek

23 augustus 2021
Deel dit bericht:
700 fietsers maken kennis met het Nederlands Veteraneninstituut.

Op vrijdag 20 augustus hadden wij de eer om in Doorn deelnemers van de Utrechtse fietsvierdaagse te ontvangen. Het thema van dit jaar was ‘Vrede en Veiligheid’ en zo kwam de tocht ook langs het Nederlands Veteraneninstituut.

Tijdens dit bezoek konden fietsers even hun fiets aan de kant zetten om kennis te maken met het Nederlands Veteraneninstituut en andere organisaties die werkzaam zijn in ons pand. Door de samenwerking met defensie, politie en het Veteranen Search Team, stonden verschillende herkenbare voertuigen voor de deur, die enkele deelnemers ook zelf mochten bedienen. In ons gebouw konden mensen informatie krijgen en vragen stellen bij de stands van het WEP (Waardering Erkenning Politie) en het Nederlands Veteraneninstituut.

Schuif aan bij een Veteraan

In het restaurant konden de deelnemers even bijkomen van hun tocht met een kop koffie en stuk heerlijke appeltaart. En hoe bijzonder is het dan dat je aan een tafeltje kan zitten om te speeddaten met een veteraan?! Onze veteranen gingen volop met mensen in gesprek, die hen van alles konden vragen. Hierdoor hing er als vanouds een gezellige sfeer in het restaurant.

Een geslaagde dag

Er zijn zo’n 700 fietsers bij ons langs geweest. De terugkoppeling die wij kregen van de bezoekers was zeer positief. Voor velen was het de eerste keer dat ze in de gelegenheid werden gesteld om het Nederlands Veteraneninstituut te bezoeken. Onze vrijwilligers (veteranen) gaven aan dat ze nog nooit zoveel verteld hebben over de betekenis van Veiligheid en Veteranen. Op deze prachtige dag hebben we echt de verbinding met de samenleving gemaakt, hoe mooi is dat! De fietsers waren bijna niet meer weg te slaan uit ons gebouw, maar moesten toch weer op de fiets stappen om hun route te vervolgen. Wie weet zien we hen snel weer eens terug!