Groot taboe

24 oktober 2022
Deel dit bericht:
Seks op missie

Seks tijdens de uitzending? De stilzwijgende afspraak onder veteranen is om daar niet met buitenstaanders over te praten. Een taboe dus. En taboes zijn er om doorbroken te worden.

De redactie van Checkpoint spreekt met veel veteranen over de meest persoonlijke onderwerpen. Over seks gaat het nooit. Dat is dan blijkbaar toch te intiem. Maar we zijn wel nieuwsgierig. Want hoe zit het met seks tijdens de uitzending? Worden er afspraken met het thuisfront over gemaakt? Is seks een gespreksonderwerp op de compound, op het kamp? Hoe wordt er in behoeften voorzien? En hoe gaat het dan weer bij thuiskomst?

Als we voorzichtig gaan rondvragen merken we dat het onderwerp gevoelig ligt. Na zachtjes aandringen en met de belofte van volledige anonimiteit kwam een paar veteranen en thuisfronters over de brug. Ze vertelden over hun ervaringen en wat ze hebben gezien tijdens hun uitzending.

Sexting

Een ding is duidelijk. In dreigende en ontwrichtende omstandigheden zoeken militairen plaatsvervangende liefde. Dat is van alle tijden. En seks is tijdens de missie een groot onderwerp: er worden grappen over gemaakt, er wordt gezoend, er worden prostituees bezocht, er wordt porno gekeken en er wordt veel, heel veel gemasturbeerd. Er wordt aan sexting gedaan, er zijn relaties onderling, soms wordt er aangepapt met de lokale meiden.

 

Lees het hele artikel over Seks tijdens de uitzending in Checkpoint 07.