Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel in Best druk bezocht

6 november 2023
Deel dit bericht:

“In liefde gedenken” was het thema van de pontificale Requiemviering voor alle militairen en burgerpersoneel van Defensie, die zaterdag 4 november jl. werd gehouden in Best.
De kerk was voller dan voorgaande jaren. Ruim 250 nabestaanden, veteranen, belangstellenden en vertegenwoordigers van de Krijgsmacht waren aanwezig om hun dierbare overledenen te gedenken.
In zijn preek greep Krijgsmacht Bisschop Mgr. De Jong terug op de eerste lezing: “Alles heeft zijn uur. Er is een tijd van oorlog en een tijd voor vrede. In ieders leven zijn er ups en downs, maar bekijk de zaak waarvoor je staat en ga voor het groter perspectief. Christus vraagt ons om ons kruis op te nemen, onze taak te doen, nieuwe verantwoordelijkheid nemen. Daarom ook zijn we hier om te bidden voor hen die ons hebben verlaten en op weg zijn naar het licht. En die wij in liefde gedenken.”
De moeders van Jeroen Severs, gesneuveld in Irak, en van Rico Bos, omgekomen in Cambodja, staken de kaarsjes aan tijdens de lichtceremonie waarbij de namen van overleden militairen en anderen voor wie het gebed was gevraagd, werden voorgelezen. Bij elke naam werd een kaarsje aangestoken.
Generaal-Majoor der Mariniers R. Oppelaar legde de krans aan het einde van de viering.
De Bavo Cantorij uit Haarlem, die delen zong uit het Requiem van G. Fauré en het koperkwintet van de Regimentsfanfare fanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ verzorgden de muzikale omlijsting van de Heilige Eucharistie.
Na afloop van de viering kwamen gasten en nabestaanden bij elkaar in de Prinsenhof voor een samenzijn. Onder het genot van een kopje koffie en een broodje was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.
Volgend jaar is de viering op zaterdag 2 november 2024.