Indië-veteranen komen samen in Doorn

1 maart 2022
Deel dit bericht:
Inloopbijeenkomst naar aanleiding van het Indië-onderzoek.

Ruim 50 Indië-veteranen en hun gasten zijn naar de eerste inloopbijeenkomst gekomen van het Nederlands Veteraneninstituut in Doorn. Het Nederlands Veteraneninstituut heeft de groep veteranen uitgenodigd om hen een hart onder de riem te steken en hen de gelegenheid te bieden hun verhaal te delen.

indie-veteranen

Na een warm welkomstwoord van directeur-bestuurder Paul Hoefsloot, hebben de gasten een presentatie gekregen over het net uitgebrachte dekolonisatie-onderzoek van Prof Dr. Ben Schoenmaker en MA Esther Zwinkels van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Auteur en historicus dr. Rémy Limpach is tevens aanwezig om toelichting te geven. Er is ruimte voor het stellen van vragen na afloop en die ruimte wordt goed benut. De emoties onder de aanwezigen zijn merkbaar, maar het gesprek wordt met wederzijds respect gevoerd.

Na de vragenronde neemt Hans van Griensven, voorzitter van het Veteranen Platform, het woord richting de aanwezigen en dankt hen voor hun inzet in Nederlands-Indië. De bijeenkomst wordt afgesloten met een slotwoord van Indië-veteraan Gerard van der Lee. Een uitgebreide reportage met fotografie verschijnt in Checkpoint 03.