Leger des Heils gaat zich inzetten voor veteranen

8 september 2021
Deel dit bericht:
Leger des Heils te gast in Doorn.

Het Nederlands Veteraneninstituut en het Leger des Heils hebben op dinsdag 7 september een themabijeenkomst over veteranenzorg georganiseerd.

leger-des-heils-veteranen

Bestuursvoorzitter van het Leger des Heils, kapitein Harm Slomp: “In onze opvanglocaties komen we geregeld veteranen tegen. We hebben geen exacte aantallen, maar we vermoeden dat het enkele honderden per jaar zijn. Het gaat om mensen die met een handvol problemen bij ons aankloppen. Vaak is er sprake van een trauma, dakloosheid en een verslaving. Veelal weten we niet dat ze veteraan zijn en in het verleden voor Defensie hebben gewerkt”.

 

Paul Hoefsloot, directeur-bestuurder van het Nederlands Veteraneninstituut: “De bijeenkomst van vandaag is erg waardevol. We zien hoe we van elkaar kunnen leren en hoe we elkaar kunnen versterken in de zorg voor veteranen. Zodat we samen het verschil kunnen maken voor veteranen die hulp zoeken.”

Het Leger des Heils en het Nederlands Veteraneninstituut bekijken samen hoe ze deze groep veteranen beter kunnen bereiken en hen passende hulp moeten bieden.