Nominaties Witte Anjer Prijs 2024

7 februari 2024
Deel dit bericht:
Geef je nominatie door

Wil jij een vriend(in), familielid, kennis of collega in het zonnetje zetten voor zijn of haar inzet voor erkenning en waardering van veteranen in Nederland? Dit kan door hen tussen 6 februari – 31 maart 2024 te nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2024.

genomineerde witte anjer prijs naast elkaar

Inzet voor veteranen

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit aan mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. Denk aan de oprichter van het veteraneninloophuis, een ondersteunend thuisfront, een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren of simpelweg de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat.

Het individuele verhaal

Voorzitter Jaap Smit: ‘ons comité, bestaat uit verschillende mensen vanuit de samenleving en heeft als opdracht het bevorderen van maatschappelijke erkenning en waardering voor onze veteranen. Naast de jaarlijkse landelijke Nederlandse Veteranendag speelt de uitreiking van de Witte Anjer Prijs daarin een belangrijke rol. Waar we met de landelijke dag alle veteranen bedanken, brengt de Witte Anjer Prijs het kleine, individuele verhaal naar voren. Dit jaar wordt de prijs ontworpen door H.K.H. prinses Margarita en daar ben ik heel blij mee. Niet alleen omdat het vast een mooi ontwerp wordt, maar ook omdat zij zo haar persoonlijke betrokkenheid met onze veteranen toont.’

Prijsuitreiking

Door iemand te nomineren voor de Witte Anjer Prijs zet je diegene in het zonnetje en krijg je de kans om diegene te  bedanken voor zijn of haar inzet. De nominaties worden beoordeeld door een jury die een selectie van 20 nominaties maakt. Deze selectie genomineerden worden uitgenodigd voor de Witte Anjer Prijsuitreiking op 13 juni, waar de winnaar officieel bekend wordt gemaakt. Dien hier je nominatie in voor 31 maart.