Thuisfront weer in Doorn

6 oktober 2021
Deel dit bericht:
Thuisfrontontmoetingsdag.

Op zaterdag 2 oktober organiseerden wij weer een thuisfrontontmoetingsdag. Na een lange tijd van elkaar alleen digitaal zien, was het eindelijk zover: we konden iedereen fysiek ontmoeten! Er waren thuisfronters van actieve en post-actieve veteranen aanwezig. Niet alleen partners, maar ook moeders en een zus waren erbij op deze mooie dag.

thuisfront-veteranen

Het was een bijzondere ontmoeting op meerdere fronten. Voor het eerst sinds anderhalf jaar waren we weer samen en het was ook de eerste thuisfrontontmoetingsdag sinds het ontstaan van het Nederlands Veteraneninstituut. Hierdoor hebben we met diverse partijen van de dag een succes gemaakt. Een ander bijzonder element was de speciale bijeenkomst voor het thuisfront van Afghanistanveteranen. Wij zijn erg blij dat we dit konden organiseren.

Wandelen en praten

De dag stond vooral in het teken van ‘ontmoeten’ en hier was dan ook alle ruimte voor. Het was een heerlijke dag voor een wandeling door de prachtige bossen van Doorn, dus na het welkomstwoord van Anita Mensing (coördinator Thuisfront), kon een deel van de groep hieraan meedoen onder leiding van Robin Blokhuys (sport-/activiteitenbegeleider).

Ondertussen nam Alies Vink (trainer/coach) het thuisfront van Afghanistanveteranen mee om met elkaar in gesprek te gaan over de thuissituatie. De gesprekken en verhalen waren soms heftig, maar het was mooi om te zien dat mensen elkaar ondersteunden en aan een half woord genoeg hadden om elkaar te begrijpen. De vijf ‘nieuwe’ thuisfronters die speciaal voor deze bijeenkomst waren gekomen kwamen dan ook in een warm bad terecht, waarin niemand werd uitgesloten.

1 / 1

Samen staan we sterk

Na de goed verzorgde lunch was het ’s middags tijd voor ontspanning. Mensen konden naar buiten om Kubbs te spelen en binnen werden er ‘happy stones’ gemaakt. Dit zorgde voor een mooie verbondenheid tussen de thuisfronters. Mensen die ’s ochtends alleen binnenkwamen, maakten aan het eind van de dag écht deel uit van de groep en gingen met een goed gevoel naar huis. Dit is precies wat wij met deze ontmoetingsdagen willen bereiken; mensen met elkaar verbinden en het gevoel geven niet alleen te zijn.

Een waardevolle dag

De dag ging gepaard met een lach en een traan. Bekende maar ook nieuwe gezichten hebben genoten van elkaar en de waardevolle gesprekken. Wij willen iedereen die aanwezig was bedanken voor deze fijne ontmoetingsdag en we hopen jullie volgende keer weer te zien. Alle thuisfronters zijn welkom, dus ken je nog partners, vaders, moeders, boers, zussen of (volwassen) kinderen van veteranen? Neem ze mee naar onze volgende thuisfrontontmoetingsdag! Deze staat gepland op zaterdag 2 april 2022. Tot dan!