Thuisfrontontmoetingsdag: lekker in je vel

11 april 2023
Deel dit bericht:
Thuisfrontontmoetingsdag.

Zaterdag 1 april organiseerden wij weer een thuisfrontontmoetingsdag. Dit keer voor het eerst op locatie. We hebben afgetrapt in het mooie Overijssel. Er waren thuisfronters van actieve en postactieve veteranen aanwezig. Niet alleen partners, maar ook ouders, zonen en een zus waren erbij op deze mooie dag.

Welkom

Deze editie vond plaats bij een gezellige en goed verzorgde brasserie in Rheeze. Het thema van de thuisfrontontmoetingsdag was ‘thuis lekker in je vel’. Er was voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen door met elkaar in gesprek te gaan.

Het programma is geopend door Anita Mensing (coördinator thuisfront) die samen aanwezig was met haar hond Viper. Viper noemen we de thuisfrontknuffelhond en is te volgen via Instagram @Viper_Thuisfront_labrador. In november starten zij samen aan de opleiding therapiehond begeleider en als mooie training was Viper alvast een keer mee.

Het bestuur van Veteranenkids was ook aanwezig tijdens de thuisfrontmoetingsdag. Zij hebben zich voorgesteld en uitgelegd aan het thuisfront wat zij doen. Marjoleine Huitema van Stichting in de Buitenlucht nam daarna de thuisfronters mee in een sessie over de verschillende type mens (DISC gedragsstijlen).

‘Dit is zo fijn, dit is mijn dag!’

Na een mooie wandeling, stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. In de middag stond er wederom een sessie van Marjoleine (Poly Vagaaltheorie) op het programma en was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Er was voldoende ruimte om jezelf te zijn en je te uiten. Het voordeel is dat de thuisfronters onderling aan een half woord genoeg hebben.

1 / 1

Nooit alleen

Het is iedere keer weer mooi om te zien hoe de thuisfronters elkaar altijd ondersteunen. Er waren negen ‘nieuwe’ thuisfronters die nog niet eerder bij zo’n dag aanwezig waren en zij kwamen in een warm bad terecht. ‘’Dit is zo fijn, dit is mijn dag!’’ was een reactie van een thuisfronter. ‘’Het is heerlijk om thuisfronters te zien die ik eerder heb ontmoet, maar ook om weer nieuwe thuisfronters te ontmoeten. Zo wordt mijn netwerk met andere thuisfronters ook steeds groter en ben ik nooit alleen’’.

Bedankt

Wij willen iedereen die aanwezig was bedanken voor deze fijne ontmoetingsdag en we hopen jullie volgende keer weer te zien. Alle thuisfronters zijn welkom, dus ken je nog partners, vaders, moeders, boers, zussen of (volwassen) kinderen van veteranen? Neem ze mee naar onze volgende thuisfrontontmoetingsdag! Deze staat gepland op zaterdag 7 oktober 2023 in Doorn. Tot dan!