Veteranen erkennen vaak te laat dat ze een financieel probleem hebben

24 oktober 2022
Deel dit bericht:
Taboe op het hebben van schulden

Kredietbank Limburg helpt veteranen die worstelen met schulden en andere financiële vraagstukken. Volgens Rutger van Meulebrouck erkennen mensen vaak te laat dat ze een probleem hebben. Bij veteranen is dat niet anders.

De 44-jarige Van Meulebrouck werkt nu bijna twintig jaar bij Kredietbank Limburg en zet zich sinds 2016 in als ‘casemanager schuldhulpverlening bijzondere doelgroepen’. Onder die bijzondere doelgroepen vallen ook de veteranen.

Van Meulebrouck herinnert zich nog goed de eerste keer dat hij een veteraan met schulden mocht helpen. ‘Dat was een oud-commando die verschillende missies op zijn naam had staan. Tijdens één van die uitzendingen had zijn ex-vrouw zijn bankrekening en huis leeggehaald. Zelfs zijn auto was verdwenen toen hij thuiskwam. Daardoor was hij diep in de schulden terechtgekomen. Ik bezocht hem en vertelde welke documenten ik nodig had. Dat zijn er meestal nogal wat en soms kan het lang duren voordat iemand alles compleet heeft.

Maar deze veteraan was zeer gestructureerd en toen ik de volgende ochtend op kantoor kwam, had hij alle stukken al gemaild. “Ja, ik had vannacht een herbeleving en omdat ik toen toch niet kon slapen, heb ik alles gelijk maar uitgezocht”, was zijn reactie. Uiteindelijk hebben we hem op een mooie manier van zijn schulden kunnen afhelpen. Helaas gaat het lang niet altijd zo snel.’

 

Lees het hele interview met Rutger van Meulebrouck in Checkpoint 07.