Veteranen luiden traditionele Kaasbel

6 mei 2024
Deel dit bericht:

Op 3 mei 2024 mocht het bestuur van Stichting Veteranen Alkmaar, op uitnodiging van burgemeester en wethouders, de zogeheten Kaasbel luiden en hiermee de traditionele Alkmaarse kaasmarkt openen. Een hele eer die slechts weinigen toekomen, en het resultaat is van een goede relatie tussen stichting en gemeente.

Om precies 10.00 uur luidde de voorzitter de bel en kon de kaasmarkt, onder toezien van vele toeristen en bewoners, beginnen. Het bestuur kreeg na een kort interview een rondleiding over de markt en in de Alkmaarse Waag, en werd geïnformeerd over de tradities van het kaasdragersgilde. Een prachtige ochtend waar  herkenning van veteranen onder de aandacht kon worden gebracht, en natuurlijk extra aandacht voor 4 en 5 mei kon worden besteed.

Door de vele media-aandacht hoopt de Stichting Veteranen Alkmaar herkenning, erkenning en waardering te promoten. Maar ook dat de ‘onbekende’ veteraan uit de schaduw stapt en contact zoekt of op een inloopavond komt.

Meer informatie over de inloopavonden vind je op de website www.stichtingveteranenalkmaar.nl of stuur een mail naar info@stichtingveteranenalkmaar.nl

Burgemeester en wethouders van Alkmaar, samen met enkele veteranen op de kaasmarkt in Alkmaar.