Vrijwilligers gezocht voor uitschrijven interviews met veteranen

23 september 2022
Deel dit bericht:
Help mee veteraneninterviews doorzoekbaar te maken.

Het Nederlands Veteraneninstituut heeft een unieke collectie oral history interviews. Vanuit het Oral History-Knooppunt Sprekende geschiedenis is het initiatief gekomen om een koppeling te maken tussen de Interviewcollectie Nederlandse Veteranen en interviews uit andere oral history collecties. Opzet is dat interviews doorzoekbaar worden gemaakt op de betekenis die mensen aan het begrip vrijheid geven.

Werkzaamheden vrijwilligers

Een eerste stap in dit proces is het controleren van de automatisch aangemaakte transcripties van interviews met veteranen. De tweede stap is het labelen van deze interviews op basis van de betekenis die de geïnterviewden geven aan het begrip vrijheid. Voor deze eerste twee stappen zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen.

Het werk kan thuis achter de computer gedaan worden. Je kan zelf bepalen hoeveel interviews je uitschrijft en/of labelt. Vanuit het Knooppunt Sprekende geschiedenis krijg je een passend softwareprogramma. Ook kun je rekenen op heldere instructies hoe je een transcriptie controleert en labelt en is er een helpdesk voor alle vragen die je onderweg tegenkomt.

Aanmelden en meer informatie

Vind je het leuk om op deze manier bij te dragen aan de interviewcollectie van het Nederlands Veteraneninstituut en het project Het thema vrijheid, meld je dan aan bij Annabel de Ruijter: a.d.ruijter@nlveteraneninstituut.nl.