Sport

Door regelmatig te bewegen werk je aan je gezondheid. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal.

Er zijn verschillende sportactiviteiten die speciaal voor veteranen worden georganiseerd of waar veteranen zich bij kunnen aansluiten.

Sportcast
In deze podcastserie vertellen veteranen over hun ervaringen en welke rol sport speelt in hun leven en bij herstel en revalidatie.
sport-invictus

Evenementen & Activiteiten

Defensie Kampioenschappen

Veteranen kunnen deelnemen aan een aantal Open Kampioenschappen en Defensie Kampioenschappen.

OMK-militaire-kampioenschappen

Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen kunnen veteranen en hun thuisfront meelopen onder de vlag van het Nederlands Veteraneninstituut.

nederlands_veteraneninstituut_vierdaagse_veteranen

Sportfaciliteiten Defensie

Veteranen hebben de mogelijkheid om de sportfaciliteiten van Defensie te gebruiken. De locaties van de NLDA, MRC, JDKAZ en MKERF zijn niet beschikbaar vanwege het gebrek aan restcapaciteit.  Meld je voorafgaand aan een sportbezoek telefonisch aan bij de desbetreffende locatie via de servicebalie van het Facilitair bedrijf Defensie: 0800 2255733 en kies voor optie 6. Voor het sporten op de Kromhoutkazerne bel je 030 2180000, kies voor optie 5. Er zijn situaties denkbaar waardoor Defensie tijdelijk geen toegang kan verlenen, bijvoorbeeld vanwege oefeningen en coronamaatregelen.

Nieuws & Artikelen

19 augustus 2019 werd de tweede editie van de ‘zwaarste koers ooit’ verreden. Het fietsteam van het Veteraneninstituut legde ruim 2000 km af. Hun deelname was een eerbetoon aan  alle sinds 1940 omgekomen Nederlandse militairen.